Naslovna Društvo Četvrti memorijal “General Ljubiša Stojimirović” u Negotinu

Četvrti memorijal “General Ljubiša Stojimirović” u Negotinu

501
0

Povodom 19. godišnjice od početka NATO agresije u Negotinu će brojnim programima biti održan četvrti Memorijal “General Ljubiša Stojimirović”.

fotografija: Predrag Trokicić

Nizom aktivnosti i sadržaja negotinski Opštinski odbor SUBNOR-a, u saradnji sa svojom krovnom organizacijom i Klubom generala i admirala Srbije, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, održaće četvrtu po redu memorijalnu manifestaciju “General Ljubiša Stojimirović”.

Program je započeo jučerašnjim međuregionalnim savetovanjem SUBNOR-a Jugoistočne Srbije na temu: “Aktuelni problemi socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja boraca”, a biće nastavljen u četvrtak, 22.mart u 18 sati u Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Tada će biti otvorena izložba likovnih i literalnih radova sa konkursa, kao i izložba slika slikara Likovne sekcije Vojne akademije Beograd.

fotografija: Predrag Trokicić

U petak, 23.marta biće održana javna tribina o NATO agresiji na kojoj će na temu “Od Rambujea do Kumanovskog sporazuma”, govoriti general Vidosav Kovačević.

Dan kada je pre 19 godina počelo bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, 24.mart, SUBNOR će obeležiti komemorativnim skupovima na grobovima palih boraca u ratovima od 1991. do 1999. godine, kao i polaganjem venaca i cveća na spomenik „mladih boraca“.

U 10 sati i 45 minuta u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” biće priređen prigodan kulturno-umetnički program. Planiran je i prijem kod predsednika opštine Vladimira Veličkovića, kolektivna poseta izložbi slika u Domu kulture, kao i zajedničko druženje.

Do 10.juna SUBNOR planira i izložbu fotografija o bombardovanju Instalacije Jugopetrola u Prahovu, promociju knjige “Na oltar otadžbine”, predavanja, ali i niz istorijskih časova u školama.