Naslovna Društvo Četvrti Internacionalni moto skup u Prahovu od 30. jula do 1. avgusta

Četvrti Internacionalni moto skup u Prahovu od 30. jula do 1. avgusta

1181
0

Moto klub “Free rider – 17” organizuje u Prahovu četvrti Internacionalni moto skup koji počinje u petak, 30. jula, a završava se u nedelju 1. avgusta.


Trodnevni  Internacionalni moto skup u organizaciji Moto kluba „Free rider-17“  iz Prahova okupiće, prema očekivanjima, veliki broj gostiju iz cele Srbije, ali i bajkere iz zemalja u okruženju, kao i našu dijasporu iz zapadne Evrope.

Skup počinje na platou ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Prahovu u petak, 30. jula u podne dočekom gostiju, a nastavlja se kampom, koji je za tu priliku smešten u porti ovog hrama, čuvenim bajkerskim ručkom i naravno koncertom.

Na bini na platou od 18 časova tog dana predstaviće se negotinski Alpha režim, New deal iz Bora, Ketna bend iz Niša i Riff bend  iz Ćićevca.

Drugi dan Moto skupa rezervisan je za defile ulicama Negotina, koji je zakazan za 11 časova. Program se nastavlja bajkerskim igrama koje će ove godine, obećava organizator, biti potpuno drugačije od onih na koje su ljubitelji dvotočkaša navikli.

„Imaćemo ovoga puta i igre za naše najmlađe u kojima ćemo testirati njihovo poznavanje saobraćajnih propisa. Smatramo da su deca rajranjiviji učesnici u saobraćaju i da im je edukacija o bezbednosti u saobraćaju veoma važna. Biti bezbedan u saobraćaju je mnogo više od poznavanja propisa. Cilj nam je da ovim igrama kod dece izazovemo želju za dodatnim znanjem o ovoj oblasti i motiv da poštovanjem pripisa ova deca od pešaka, vozača bicikla i putnika sutra postanu dobri vozači kojima je bezbednost na prvom mestu”,  kaže Katarina Vojinović, prva dama Moto kluba „Free rider-17“ iz Prahova.

Katarina Vojinović i Jasmina Aćimov

Umesto uobičajenih bajkerskih igara učesnike ovogodišnjeg četvrtog Internacionalnog moto skupa u Prahovu očekuju brojna iznenađenja.

“Osim najmlađih koji će učestvovati u našim bajkerskim igrama, neke od zanimljivih sadržaja smo pripremili i za naše kolege sa drumova za koje smo osmislili nove bajkerske igre i koje će, uzdamo se u faktor iznenađenja, naići na dobar prijem kod bajkera. Naravno, najuspešnije očekuju i nagrade”, dodaje Jasmina Aćimov, član Moto kluba „Free rider-17“ iz Prahova.

I drugi dan moto skupa zaokružiće rok koncert na kojem će publika biti u prilici da pored ćićevačkog  Riff benda uživa i u dobroj svirci negotinskog benda Fubar koji je nedavno nastupio i na 14. Pivskom festivalu Ladovica 2021, Star light iz Kostolca i Dejan Najdanović Najda i Smakovanje.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Internacionalnog moto skupa Prahovo 2021. su: opština Negotin, kompanija “Eliksir” i “Eliksir fondacija”, Turistička organizacija opštine Negotin, Moto asocijacija Srbije, Mesna zajednica Prahovo, Dijaspora, ali i brojni sponzori, kolektivi i pojedinci.

“Na centralnoj bini ćemo se u 19 časova zahvaliti svim našim sponzorima bez kojih cela ova priča ne bi bila takva kakva jeste, pa ih molim da dođu i budu uz nas da im uručimo zahvalnice i prikladne poklone”, kaže Katarina Vojinović.

Moto skup u Prahovu završava se u nedelju, 1. avgusta zatvaranjem kampa, ispraćajem gostiju a nema sumnje i sabiranjem utisaka.