Naslovna Društvo Centralni negotinski trg ponovo oživeo dečjom pesmom i igrom

Centralni negotinski trg ponovo oživeo dečjom pesmom i igrom

982
0

U okviru programa “Za napredak Negotinske krajine – složno” koji organizuje Kompanija “Eliksir Grupa“ u saradnji sa lokalnom samoupravom na Trgu Stevana Mokranjca ovog popodneva organizovan je Dečji dan.

Uz učešće mališana iz Predškolske ustanove „Pčelica“, ali i negotinskih osnovaca i polaznika Škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“, Dečji dan na centralnom negotinskom trgu protekao je u znaku igre, kreativnosti i sporta.

Dečji dan, srećom, nisu pokvarile najavljene vremenske (ne)prilike i kratkotrajna kiša, pa su brojni posetioci jednako mogli da uživaju u svim planiranim sadržajima.

Ovu manifestaciju obeležile su dečje igre, ali i crtanje kredama na pločniku, skakanje u džaku, potezanje konopca i druga vesela takmičenja.

Učesnici ove manifestacije obišli su i štandove na kojima je Kompanija „Eliksir Grupa“  delila promo materijal, hemijske, majice i druge prigodne poklone, voće, slatkiše i balone, a Muzej Krajine blokčiće i knjige za decu koje su publikovali ove i prethodnih godina.

Čini se da su jednako uživala i deca i njihovi vaspitači i učitelji, kao i okupljeni roditelji u programu kakav nije viđen poslednjih godinu i po dana zbog dobro poznatih okolnosti.

Na gradskom trgu je osvanula i izložba radova naših najmlađih umetnika, dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Pčelica“, a koju zainteresovani mogu da vide i narednih dana.

U okviru programa “Za napredak Negotinske krajine – složno” u petak, 11. juna od 16 do 20 časova na Trgu Stevana Mokranjca biće održan i Sportski dan uz učešće predstavnika sportskih klubova koji i inače okupljaju veliki broj mladih.

Program će biti zaokružen u subotu 12. juna  takođe na Trgu Stevana Mokranjca u okviru kojeg će “Eliksir Grupa”  i “Eliksir Fondacija” uručiti predstavnicima lokalne samouprave ček na 100 miliona dinara za realizaciju projekata održivog razvoja, unapređenja zdravstvene zaštite, očuvanja kulturne i istorijske baštine, ali i radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području opštine i druge projekte na uređenju javne i komunalne infrastrukture.

Takođe će, tom prilikom, biti uručene i nagrade autorima najboljih rešenja stambenog naselja “Elixir Garden” koje će se graditi na prostoru nekadašnjeg “Krajina vina”.

U programu će, tom prilikom, učestvovati i Devojački hor negotinske Umetničke škole, Etno grupa “Marinika”, KUD “Stevan Mokranjac” i deca iz Predškolske ustanove “Pčelica”.