Naslovna Hronika Carinici na “Đerdapu“ pronašli marihuanu u futroli za naočare

Carinici na “Đerdapu“ pronašli marihuanu u futroli za naočare

1012
0

Na graničnom prelazu “Đerdap” carinici su jutros pronašli kod jednog rumunskog državaljanina u futroli za naočare devet grama marihuane.

Drobilica, marihuana i rizla u futroli umesto naočara; Foto: Uprava carina

Marihuana je pronađena u prtljažniku automobila marke “mercedes”, rumunskih registarskih oznaka, kod porodice rumunskih državljanina koji su putovali na odmor.

Posumnjavši da nešto kriju carinici su u saradnji sa policijom detaljno pregledali automobil, a maruhuanu pronašli u futroli za naočare marke “rej ban” u papirnoj kesi u prtljažniku. Pored kesice sa marihuanom, bila je i drobilica i kutijica sa rizlom.

Kada je ovaj opojni narkotik pronađen, vozač je rekao da marihuanu koristi njegov dvadesetogodišnji sin u medicinske svrhe.

Izmereno je 9,04 grama marihuane; Foto: Uprava carina

Na ovom graničnom prelazu, jednom od frekventnijih u ovom delu Srbije, od početka godine carinici su otkrili više desetina pokušaja da se preneseu manje količine narkotika i to u naslonima sedišta, duplom dnu termosa, donjem vešu, jaknama, putnim torbama, ali i u novčanicima i kutijama cigareta.

U Upravi carina podsećaju da u Srbiji nije legalizovano korišćenje marihuane u medicinske svrhe.

“Čak i u slučaju da putnici preko granice žele da prenesu lekove koji sadrže psihoaktivne supstance, jer ih koriste za uobičajnu terapiju – kontrola će biti detaljnija. Naime, ako je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnici su dužni da na zahtev carinskog službenika pokažu dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije, kao što je mišljenje lekara, odnosno lekarski recept”, navode u Upravi carina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.