Naslovna Kultura Čak 30 ustanova odabralo izdanje negotinske Narodne biblioteke za otkup

Čak 30 ustanova odabralo izdanje negotinske Narodne biblioteke za otkup

302
0

Ovogodišnji otkup knjiga Ministastva kulture je završen, a sa ponuđenog spiska, knjigu „Istok srpske poezije“ otkupilo je 30 biblioteka.

Antologija pesništva istočne Srbije “Istok srpske poezije”, koju je publikovala Narodna biblioteka “Dositej Novaković” iz Negotina, a priredio negotinski književnik Vlasta Mladenović, inače urednik izdavaštva u ovoj ustanovi kulture, našla se ove godine na listi publikacija od značaja za kulturu i umetnost Ministarstva kulture, ponuđenih za otkup.

Ministarstvo je, inače, za biblioteke od ponuđenih 2.823 naslova prošlogodišnje produkcije od 164 izdavača, odabrano 2.442 naslova, među kojima i izdanje Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu.

Čak 40 odsto izabranih knjiga spada u takozvani obavezni otkup, a ostale naslove, kao i broj primeraka biraju same biblioteke.

Antologiju pesništva istočne Srbije “Istok srpske poezije” Vlaste Mladenovića odabralo je 30 biblioteka.

“Knjige su poslate, dokumentacija je kompletirana i poslata Ministarstvu kulture.
Zahvaljujemo se svim ustanovama koje su odabrale naše izdanje za svoje fondove”, kaže Milorad Grbović, direktor negotinske Narodne biblioteke.

Inače, ova ustanova je i prošle godine na listi knjiga za otkup imala svoje izdanje, knjigu “Đenerali i generali Negotinske Krajine”, autora Miodraga B. Jonića. Bibliotekama u Srbiji je bila ponuđena i knjiga dr Branke Dragosavac, “Javne biblioteke u Srbiji od 1901. do 1818. godine”, čiji je suizdavač negotinska biblioteka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.