Naslovna Društvo Budućim učiteljima  danas uručeni indeksi

Budućim učiteljima  danas uručeni indeksi

717
0

Na Visokoškolskoj jedinici u Negotinu Pedagoškog fakulteta iz Vranja, danas su uručena 22 indeksa 23. generaciji budućih učitelja.

Novu generaciju brucoša u Negotinu u akademski svet dočekali su danas profesori Pedagoškog fakulteta iz Vranja, roditelji i mnogobrojni gosti.

Neuobičajno je da će ovu generaciju studenata činiti čak devet mladića, od ukupno 22 studenta koliko je danas dobilo indekse na svečanom prijemu.

Dobrodošlicu je budućim učiteljima, na osnovnim akademskim studijama poželeo dekan Fakulteta profesor dr Zoran Momčilović sa željom da negotinska Učiteljska škola mora da opstane i u godinama koje dolaze.

„Ja verujem da svaki učitelj može da lično i nacionalno doprinese našoj zemlji Jedna od stvari koja se voli je učiteljski posao i učiteljice svoj posao rade iz ljubavi. Od ovog trenutka vi stupate u akademsku zajednicu i u godinama koje dolaze vi ćete obrazovati veliki broj generacija dece“, poručio je brucošima danas dekan Pedagoškog fakulteta.

„Nova akademska godina za sve nas predstavlja novi zadatak i novi zajednički izazov. Verujemo da ste napravili dobar izbor. Sa zadovoljstvom ističem da je ovaj fakultet sve spremniji da vam pruži potrebno obrazovanje i osposobi vas za težak, ali častan posao učitelja“, istakla je u svom obraćanju docent dr Tatjana Milosavljević Đukić, rukovodilac Visokoškolske jedinice u Negotinu vranjskog Pedagoškog fakulteta.

Svečanu dodelu indeksa i početak akademske godine za novu generaciju studenata uveličali su u umetničkom programu svojim  nastupom profesori Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ Predrag Grujić, Milja Videnović, solista Milena Antić, kao i Etno grupa „Marinika“.