Naslovna Društvo Budući upravnici zgrada polažu ispit 6. septembra – prijava do 24. avgusta

Budući upravnici zgrada polažu ispit 6. septembra – prijava do 24. avgusta

289
0

Prema podacima Privredne komore Zaječar na teritoriji Negotina postoje tri profesionalna upravnika zgrada.

Za licenciranje upravnika zgrada zadužena je Privredna komora Srbije, a sledeće polaganje ispita za sticanje licence  počinje 6. septembra, kada će biti održan pismeni deo ispita. Rok za podnošenje prijava sa kompletnom dokumentacijom je 24. avgust.

Na teritoriji opštine Negotin postoje tri profesionalna upravnika zgrada. Njihov posao je da unaprede standard stanovanja, da, između ostalog, organizuju održavanje zgrade, primaju prijave kvarova i drugih problema, da obezbeđuju izvršenje radova na hitnim intervencijama, odlučuju o korišćenju finansijskih sredstava i obezbeđivanja korišćenja zgrade, kao i drugih pitanja od značaja za upravlјanje zgradom.

Uvođenjem profesionalnih upravnika zgrada, smatraju nadležni, olakšano je samo funkcionisanje i održavanje stambenih objekata.

Zakon o stanovanju i održavanju zgrada donet je 2016. i njime se uređuje održivi razvoj stanovanja, upravljanja zgradom, korišćenje i održavanje zgrade, zajedničkih i posebnih delova zgrade, kao i postupak iseljenja i preseljenja, stambena podrška, registri, evidencije i druga pitanja od značaja za stambenu politiku.