Naslovna Društvo Budući srednjoškolci popunjavaju liste želja

Budući srednjoškolci popunjavaju liste želja

365
0

Svršeni osmaci danas i sutra, 6. i 7. jula u svojim matičnim osnovnim školama popunjavaju liste želja u papirnom obliku, a u elektronskom na portalu Moja srednja škola to mogu da učine još danas do kraja dana.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je listu želja u protekla 24 časa elektronskim putem podnelo je 20.560 svršenih osmaka.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala Moja srednja škola moguće je i danas do ponoći.

Za učenike koji žele da listu želja popune u papirnom obliku omogućeno je da to urade u svojim matičnim školama danas i sutra, 6. i 7. jula.

U  subotu, 8. jula učenici i roditelji mogu proveriti tačnost unete liste želja elektronskim putem ili u školama i eventualno uložiti prigovor na izražene liste želja.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a 13. jula će na portalu Moja srednja škola moći da pogledaju listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

U sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula, dok će dan kasnije, 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Upis je od 14. do 20. jula.