Naslovna Društvo Budući srednjoškolci danas popunjavali listu želja

Budući srednjoškolci danas popunjavali listu želja

629
0

Nakon zvaničnih rezultata polaganja završnog ispita objavljenih juče, danas su svršeni osmaci popunjavali liste želja u svim osnovnim školama.

Svoju listu želja i izbor srednje škole budući srednjoškolci popunjavaće i sutra  od 8 do 15 časova u svojim školama.

Liste želja i raspored učenika po srednjim školama biće poznate već 2. jula, ali će nakon mogućih ispravki i dopuna u školama zvanične liste biti objavljene 4. jula do 12 sati.

Prema rečima pomoćnice ministra prosvete Vesne Nedeljković, prve tri želje na list svakog učenika trebalo bi da budu realne, jer je praksa pokazala da više od 90 odsto učenika upiše jednu od prve tri srednje škole koje su se našle na listi.

Iz Ministarstva prosvete stiže i preporuka da svoju listu želja učenik pažljivo popuni u prisustvu roditelja kako bi se podaci iz Konkursa dobro i pravilno prepisali, jer se dešavaju greške pri unosu podataka.

Ukoliko učenici imaju dovoljan broj bodova za upis prve škole na listi želja, a kvota nije popunjena, đaci će biti upisani u željenu školu, dodaju u nadležnom ministarstvu.

Konačan raspored učenika po školama, smerovima i obrazovnim profilima biće poznat 7. jula, a već u naredna dva dana 8. i 9. jula počinje prvi upisni krug u srednje škole.