Naslovna Kultura “Budalizmi” Negotinca Miljana Ristića

“Budalizmi” Negotinca Miljana Ristića

440
0

Negotinac Miljan Ristić publikovao je kao autorsko izdanje knjigu aforizama, priča i poezije pod nazivom “Budalizmi”. Za ilustracije i naslovnu stranu osme Ristićeve knjige pobrinula se, takođe Negotinka – Iva Bogdanović.

Foto: privatna arhiva

Novu knjigu pesnika, pisca i blogera Miljana Ristića čini 120 aforizama, 26 priča i pet pesama, koje povezuje kritika društva kroz humor i podsmeh.

Autor tvrdi da će retko koga ostaviti ravnodušnim, a da će svojom satirom, ironijom i cinizmom “oraspoložiti svakog ko je bude čitao”.

“Aforizmi i priče prikazuju nas i naš odnos prema životu, naše gluposti, primitivizam, egoizam, našu nepopravljivost, nerazumnost i zablude… Budalizmi su zapravo jedna papazjanija sačinjena od ovog našeg masovnog politikanstva u kojem je politika uključena u svaku poru našeg života, iskombinovana sa našim običajima, navikama, porocima i manama, uputpunjena osvrtom na književnost i kulturu, a sve to skupa začinjeno je onim što svi volimo svom svojom dušom – seksom”, kaže Miljan Ristić.

Knjigu je svojim delima ilustrovala Iva Bogdanović, čija “Kokoš Šanel” krasi naslovnu stranu osmog Ristićevog rukopisa, o čijoj ćemo promociji blagovremeno obavestiti javnost.