Naslovna Kultura “Buba u uhu” pred negotinskom publikom

“Buba u uhu” pred negotinskom publikom

309
0

Pozorišna predstava “Buba u uhu”, beogradskog KPGT biće odigrana u utorak, 22. marta na sceni Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Kultna pozorišna predstava, koju je po tekstu Žorža Fejdoa kao svoju diplomsku predstavu režirao još 1971. godine reditelj Ljubiša Ristić igrana je bez prekida 44 godine. Sa repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta je skinuta 2014. posle smrti legendarnog Nikole Simića koji je svih tih godina igrao naslovnu ulogu Viktora Šandebiza.

Na daske koje život znače vraćena je  2015, ovoga puta u teatar KPGT u istoj režiji i sa novom glumačkom podelom.

“Nova – stara „Buba“ je kenotaf, sećanje i poštovanje za sve iz prve podele kojih više nema: za Bojana Stupicu i Marjana Lovrića koji su odgovorni i zaslužni što se „Buba“ rodila; za Zoricu Šumadinac, Slobodana Đurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, za Duška Čeklića i Nikolu Simića”, navode u KPGT-u.

Komediju o ljudima i i njihovim svakodnevnim nedaćama pred negotinsku publiku u utorak, 22. marta od 20 časova doneće Lazar Jovanov, Mihajlo Perišić, Vojislav Tomić, Nikola Ivačkov, Ognjen Petković, Ana Kostovska, Nikola Marković, Zoltan Pletl, Obrad Radulović, Tašana Đorđević…

Prodaja ulaznica na biletarnici Doma kulture radnim danima od 9 do 13 časova i od 17 do 19 sati. Cena ulaznice je 500 dinara.