Naslovna Sport BSK slavio u duelu sa “Slogom”, “Polet” sa “Ključem”

BSK slavio u duelu sa “Slogom”, “Polet” sa “Ključem”

317
0

Ovog vikenda odigrane su utakmice 24. kola Okružne lige Bor. Do kraja prvenstva još šest kola.

Detalj sa utakmice “Sloga” – BSK; Foto: Igor Stajković

Iako je “Sloga” zbog velike bodovne zalihe zadržala prvo mesto na tabeli, junak 24. kola Okružne lige Bor, bar kada su u pitanju predstavnici opštine Negotin, definitivno je ekipa BSK iz Bukovča koja je sa 1:0 slavila u ovom domaćem derbiju.

“Sloga” ovu utakmicu nije odigrala sa svojom standardnom šestorkom, ali je i više nego evidentno bilo da je BSK u duel ušao spremniji od domaćina.

I pored brojnih šansi za obe ekipe pobedu bukovčanskom timu doneo je Miloš Stojadinović u 83. minutu. Slučaj je hteo da “Sloga” dobije novu šansu makar za izjednačenje već dva minuta kasnije iz kaznenog udarca, ali je Nikola Vojinović propustio tu priliku.

U kobišničkom – bukovčanskom derbiju pobedu je odneo gostijući BSK koji sa 33 boda drži sedmo mesto i šansu da  u narednim utakmicama poboljša svoj skor na tabeli.

Utakmica je ocenjena kao prava prvenstvena, a protekla je u fer plej igri, i uz ocenu igrača da je sudijska trojka u sastavu: Željko Ćirić, Dragan Stošić i Ivan Milošević odlično obavila posao.

I jabukovački “Polet” se dodatno “razmahao” u ovom kolu savladavši na svom terenu ekipu “Ključa” iz Površke sa čak 5:1 što im je donelo nove bodove i skok na 10. mesto tabele.

Urovica, koja je trenutno osma sa 31 bodom, je u gostima u Donjem Milanovcu poražena sa 4:1, dok je u ovom kolu pauzirao FK “Mladost” iz Karbulova.

Nakon ovog kola, “Sloga” je i dalje prva sa 55 bodova. Borski Brestovac je sa 46 bodova izbio na drugo mesto, a Rudna Glava sa 44 na treće.

U narednom, 25. kolu u subotu, 15. maja “Sloga” putuje za Krivelj, Urovica za Šarbanovac, dok će BSK na svom terenu u Bukovču dočekati “Nemetale” iz Donje Bele Reke.

U nedelju, 16. maja sastaće se u Karbulovu ekipa “Mladosti” i “Poleta” iz Jabukovca. Sve utakmice se igraju od 17 sati.