Naslovna Društvo COVID-19 Broj aktivno pozitivnih na kovid u opštini Negotin povećan za 81

Broj aktivno pozitivnih na kovid u opštini Negotin povećan za 81

3545
1

U poslednja 24 časa na osnovu antigenskih i PCR testiranja u opštini Negotin broj pozitivnih na prisustvo virusa korona povećan je za 81. Reč je o testiranjima obavljenim tokom jučerašnjeg dana posle 15 časova, kao i današnjeg do tog vremena.

Ilustracija; pixabay.com

Na osnovu obrađenih rezultata tokom jučerašnjeg popodneva i danas do 15 časova u opštini Negotin je broj aktivno pozitivnih sa 260 povećan na 341.

Pozitivno je ukupno 39 žena od kojih najmlađa ima 26, a najstarija 82 godine, kao i 42 osobe muškog pola od 17 do 79 godina.

Danas do 15 časova urađena su 46 antigenska testa od kojih su 28 pozitivna, a u zdravstvenu ustanovu iz niškog „Vatrenog oka“ stigli su i nalazi 16 PCR testova od kojih je osam pozitivno. Testiranja su u negotinskom Domu zdravlja nastavljena i tokom popodneva.

Juče je, pokazuju podaci ove medicinske ustanove, od 7 do 20 časova ukupno 169 antigenskih uzoraka, od kojih su 93 pozitivna. Da je situacija sve teža pokazuje i podatak da je za nepunih dan i po, uz povećan priliv testiranja, evidentirano ukupno 129 novih slučajeva kovida.

Ono što je primetno je povećanje broja porodičnih slučaja infekcije jer se neretko među pozitivnima nalaze čitave porodice. U lokalnoj samoupravi apelovali su na građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera zaštite kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

1 KOMENTAR

  1. Apeluju? Niko ništa ne kontroliše, a o sankcijama i da ne govorimo. Najveći deo vas misli da je ovo za…..a. Slave, prolsve rođendana, krštenja, u radnjama se ne nose maske, sedi se još uvek po kafanama… sve kao da se ništa ne dešava. Sada vam se ispostavlja raču. Ali, ništa ovo ne vredi, vi nikada nećete razumeti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.