Naslovna Sport Brdska trka Negotin 2018 – Balačikić najbolji!

Brdska trka Negotin 2018 – Balačikić najbolji!

2662
0

Poslednja brdska trka u sezoni za Prvenstvo Srbije u Negotinu završena je pobedom Dragana Balačikića, ali i velikim odzivom inostranih i domaćih vozača, od kojih su šestorica – Negotinci.

Dragan Giga Balačikić, član ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda, još jednom je pokazao da mu nema ravnog, osvojivši pobedu ne samo u svojoj klasi, već i u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije.

Naš najtrofejniji predstavnik negotinskog auto sporta u obe trke ostvario je prvo mesto sa ukupnim vremenom od 03:25,936 (01:43,700; 01:42,236) ispred Aleksandra Vidosavljevića iz istog tima i Alekse Radojkovića iz Auto Royal kluba koji su u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije osvojili drugo i treće mesto.

I u generalnom plasmanu Giga se uz Bugarina Janka Jakimova i njegovog klupskog kolege Anija Vankova ponovo popeo na pobedničko, ovoga puta vicešampionsko mesto, kao najbolji domaći vozač na ovoj trci koja je dobila epitet i međunarodne.

„Za mene je ovo, od kad se bavim auto sportom, najuspešnija sezona. Imam iza sebe u ovoj godini dva rekorda staze, od početka godine sam prvi u klasi, a do zadnje trke, pre ove, bio sam prvi i u generalnom tako da je ovo zaista sjajna sezona. Ova staza, dal’ zato što je naša, negotinska mi je najlepša. I ostale su dobre, poput avalske, koja mi je teška jer ima puno krivina, a zato što sam iz Negotina, to ne mogu ovde da vežbam“, kaže Dragan Giga Balačikić.

Dragan Balačikić šampion je i svoje, šeste klase ispred Željka Jašina Vučkovića (ASU Zlatibor) i  Ivana Ivanova (ASK JIKO Motorsport, Bugarska).

„Ove trke, koje se ponovo održavaju u Negotinu posle osam godina, su važne za jugoistočnu Srbiju zbog razvoja automobilizma, ali i vezano za turističku poinudu Negotina i šire okoline. Izuzetno je kvalitetan odziv takmičara, 49 vozača, od kojih sedmorica stranaca, sve su klase zastupljene. Staza je odlična i nećete verovati na njoj mogu da se razviju brzine i preko 170 kilometara na sat“, kaže Života Milić, direktor ove sportske manifestacije.

Aleksa Radojković pobedio je u VII klasi ispred Bugara Nikolaja Nikolova i Janka Jakimova.

U V klasi trijumfovali su bugarski vozači Ivajlo Jončev, Lačezar Petrov i Vladimir Dimitrov, a od domaćih vozača izdvojili su se: Vladimir Mirčić (ASU Zlatibor), naš Igor Morarević (ASK GAGA Avala RT) i Beograđanin Miloš Brkić (ASU Smart).

U IV klasi prvi je Aleksandar Vidosavljević (ASK GAGA Avala RT), drugi Marko Vukašinović (ASU Petro max), a treći Dejan Ilić (ASK GAGA Avala RT).

U III klasi prvi je Danijel Panić (ASK GAGA Avala RT), drugi Negotinac Vladimir Đurić (ASK Hajduk Veljko), a treći Zaječarac Mario Narodović (ASU Smart).

„Izdvojili smo preko Sportskog saveza 3,3 miliona dinara za organizaciju ove manifestacije. Mi smo suorganizatori trke, a organizator ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda morao je dastazu dovede u stanje koje je funkcionalno za trku, da je staza bezbedna i beskprekorna, što je dobro za nas, jer će taj put koristiti Negotinci. Zahvaljujući ovoj manifestaciji čuće se za našu opštinu i izvan granica našeg regiona”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Posebno atraktivne za publiku bile su trke u kategorijama popularnih „jugića“ i „fića“, kojisu bili i među najbrojnijima u svojim klasama.

Šampion II klase je Predrag Lambaša (AMSK KV R.T). Drugi je Jovan Lazarević (AMK Beep beep R.T), a treći Vladimir Šekularac (ASK Župa junior).

U klasi I prvi je Mirko Jakovljević (ASK Herc), drugi Filip Zvezdić (ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda, a treći njegov kolega iz tima Mihajlo Mladenović.

Ova brdska trka, na stazi Manastir Bukovo, duga 3005 metara, bodovala se za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije, kao i za Kup Srbije.