Naslovna Politika Boško Obradović u Negotinu: Krajnje je vreme da Srbija zaustavi belu kugu

Boško Obradović u Negotinu: Krajnje je vreme da Srbija zaustavi belu kugu

2086
0

Boško Obradović, lider Srpskog pokreta “Dveri” posetio je danas Negotin gde je razgovarao sa građanima, ali je obišao i Karbulovo, jedno od najvećih voćarskih sela u ovom delu Srbije, kao i Kusjak na kojem se održava moto skup.

Boško Obradović je u razgovoru sa građanima Negotina, na Zelenoj pijaci i u centralnoj šetalačkoj zoni podsetio da se “Dveri” zalažu za očuvanje života, porodice, prirode, otadžbine, tradicije, ali i poljoprivrede i sela, zdravih stilova života, za obrazovanje, kulturu, demokratiju, bezbednost…

On je rekao da je istočna Srbija turistički biser, posebno lepa, ali zaboravljena i zanemarena i pritisnuta višedecenijskom lošom demografskom situacijom i odlivom stanovništva.

“Došlo je krajnje vreme da postavimo tu jasnu poruku da Srbija hitno mora da zaustavi belu kugu. Nažalost, mi imamo problem sa jednom vlasti kojima to nije prioritet. Imamo ministarstvo za porodicu i demografiju koji se ne bavi svojim poslom. Ministarstvo za porodicu bavi se legalizacijom homoseksualnih brakova ili rodnom ravnopravnošću, kojom eto utiče na promene pola u Srbiji ili na krizu identiteta naše dece, ili da se naša deca prepodne osećaju kao muško, popodne kao žensko, a uveče kao među pol a to nisu teme koje u ovom trenutku mogu da reše naš najveći problem a to je demografska kriza u kojoj se nalazimo”, rekao je Obradović.

On je istakao da je porodična politika „Dveri“ „najbolja politika za 21. vek“ jer uključuje poreske reforme, maksimalnu podršku braku, porodici, deci, rađanju, ali mladim bračnim parovima, staračkim i samačkim domaćinstvima, penzionere, samohrane roditelje…

„Smanjenje poreza na zarade prilikom stupanja u brak i za svako novorođeno dete, smanjenje poreza na imovinu za porodice sa više dece, dečiji dodatak za svako dete do punoletstva, besplatan vrtić, besplatni udžbenici i užina za sve đake, stambeni krediti bez kamate za mlade bračne parove, vraćanje otetih penzija, ali ono što hoću posebno da naglasim jeste naša ekonomska politika, u svemu suprotna aktuelnoj vlasti. Dok oni podržavaju strane kompanije koje donose prljavu tehnologiju i zagađuju našu sredinu mi smo za podršku domaćoj privredi i poljoprivredi i posebno našem selu i porodičnim firmama“, rekao je lider „Dveri“.

Obradović je u okviru svoje predizborne kampanje „Od porodice do porodice“ posle Beograda, Kragujevca i juga Srbije stigao i u istočnu Srbiju i Negotin u kojem je 2021. izborna godina. Ponovio je da se Srpski pokret „Dveri“ zalaže za promenu izbornog sistema.

„Zalažemo se da se, pre svega, omogući građanima da glasaju za kandidate po imenu i prezimenu, a ne za zatvorene partijske liste redosledom od jedan pa do broja kandidata za odbornike ili poslanike na koji ne možete da utičete svojim glasom. Tako se dešava da partije i njihovi lideri odlučuju ko će ući u skupštine, lokalne i republičke, a građani kao birači nemaju to pravo. Drugi problem sa kojim se suočavamo je obaveza predsednika republike ili partijskih lidera da budu nosioci izbornih listi na lokalnim izborima. Jedna važna stvar koju tražimo je da nosilac izborne liste može biti samo onaj ko je kandidat za odbornika i ko ima prebivalište na teritoriji te izborne jedinice na kojoj se održavaju izbori.“

„Dveri“ će učestvovati na izborima u Negotinu, rekao je Boško Obradović, uz punu autonomiju članova svog odbora u Negotinu koji, dodao je, najbolje poznaju politiku na lokalu.

„Nadam se da će se opozicija u Negotinu organizovati da izađe na te izbore zajednički ili ako je to u više kolona, onda, svakako da se napravi jedan dogovor o međusobnom nenapadanju i omeđusobnoj saradnji, posebno na biračkim mestima kako bi se sprečila bilo kakva izborna krađa.“

Boško Obradović sa saradnicima posetio je i saborni hram Svete Trojice, Muzej Krajine, ali i Karbulovo, gde se sastao sa voćarima i razgovarao o problemima koji tište selo i agrar. Obišao je i Kusjak na kojem se održava „Krajinsko moto druženje“ uz učešće bajkera iz cele Srbije.