Naslovna Kultura Bosiljčićevo veče za pamćenje: Negotinska publika – oduševljena!

Bosiljčićevo veče za pamćenje: Negotinska publika – oduševljena!

229
0

Ivan Bosiljčić, poznati glumac i vrsni interpretator, svojim čarobnim glasom priredio je negotinskoj publici doživljaj za pamćenje.

foto: Dom kulture „Stevan Mokranjac“

Muzičko poetsko veče pod nazivom „Par stihova za nas“, sa obradama najromantičnijih pesama, arijama i stihovima iz mjzikla „Cigani lete u nebo“, u sjajnom izvođenju ovog vrsnog glumca i pevača nikog nije ostavilo ravnodušnim.

Koncert je počeo nezaboravnom numerom „Devojko mala“ i u trenutku, svojim glasom i stasom opčinio publiku, posebno nežnijeg pola. Ređale su se potom nezaboravne numere „Vozovi za Podlugove“, „Žute dunje“, „Pukni zoro“, sve začinjeno poezijom u jedinstvenom kazivanju ovoj sjajnog umetnika.

Poseban doživljaj bile su arije iz mjzikla „Cigani lete u nebo“ koju je Bosiljčić pre nekoliko godine igrao na sceni Doma kulture. Temperamentne melodije, emotivan glas Bosiljčića u pratnji raspoložne publike ispunili su pozitivnom energijom salu Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Bosiljčić je koncert maestralno završio sjajnom obradom poznate „Nesanice“, i podigao na noge publiku koja ga je ispratila dugotrajnim aplauzom.