Naslovna Politika Borski okrug o izborima za Savete nacionalnih manjina

Borski okrug o izborima za Savete nacionalnih manjina

438
0

U Borskom upravnom okrugu danas će biti održana sednica Saveta Borskog okruga na kojoj će se razgovarati o predstojećim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, kao i o nastavku rada Međuvladine mešovite komisije za manjine sa Rumunijom.

fotografija: Bor030

Današnjoj sednici Saveta Borskog okruga prisustvovaće, kako je najavljeno, Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za upravu i lokalnu samoupravu, sa saradnicima, kao i Oliver Marius Dilof,  generalni konzul Rumunije u Republici Srbiji.

Sastanku, koji je sazvao Miroslav Knežević, načelnik Borskog okruga, prisustvovaće i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek, Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo i Aleksandra Stojković, pomoćnik predsednika opštine Bor.

Među pozvanima su i Vladan Paunović i Aleksandar Đokić, načelnici Zaječarskog i Braničevskog upravnog okruga, a razgovorima, koji su zakazani za 12 časova u zgradi Borskog upravnog okruga,  prisustvovaće i predstavnici Nacionalnih saveza vlaške i rumunske nacionalne manjine.