Naslovna Sport Borba za finalni turnir ženskog kupa

Borba za finalni turnir ženskog kupa

199
0

U Kući košarke u Beogradu održan je  žreb za drugi stepen Kupa Srbije za sezonu 2017/2018 u koji su se, uz prvoligaške ekipe ŽKK Beočin, ŽKK Bor i ŽKK “Radivoje Korać” plasirale i naše drugoligašice, ŽKK “Hajduk Veljko”.

Naše “Hajdučice” nisu bile miljenice žreba, tako da su izvukle najbolju ekipu, višestruke šampionke Srbije ŽKK “Radivoj Korać” iz Beograda.

Drugi polufinalni susret namenjen je košarkašicama Beočina i Bora. Pobednik između ove četiri ekipe obezbediće mesto na završnici kupa Srbije

Na finalni turnir Kupa, mesto su već obezbedile tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige među kojima su i ekipe večitih rivala “Crvene zvezde” i “Partizana”.

Ovo je za nas velika čast. Sezona u kojoj smo prvi put u seniorskom takmičenju sama po sebi je velika, a drugi stepen Kupa Srbije predstavlja šlag na torti. Biću iskren da sam na žrebu priželjkivao najkvalitetniju ekipu, “Radivoj Korać” jer će to biti lepa prilika da se napuni Hala sportova u Negotinu i ugoste višestruke šampionke zemlje. Naše devojke su već pod utiskom igranja ovako velike utakmice, ali su one svojim radom i izdanjem u 2017. to potpuno zaslužile, tako da je ovo prilika da uživaju na terenu u igri, kaže trener “Hajdučica” Dušan Mandić.

Inače, termin odigravanja četvrtfinalnog turnira Kupa zakazan je za kraj januara, eventualno za početak februara, o čemu ćete, svakako, biti obavešteni.