Naslovna Sport Boranka Staša Srbulović vicešampionka Evrope u tenisu

Boranka Staša Srbulović vicešampionka Evrope u tenisu

695
0

Staša Srbulović, članica Teniskog kluba Bor na 14. Evropskom prvenstvu gluvih u Grčkoj zauzela je u kategoriji ženskog singla drugo mesto i srebrnu medalju.

Staša Srbulović sa svojim trenerom Slavkom Đurićem; Foto: Teniski klub Bor

Mlada Boranka, članica reprezentacije gluvih Srbije i Wilson tima na 14. Evropskom prvenstvu gluvih, koje se održalo u teniskoj akademiji Littos Beach na Hersonisosu na Kritu, osvojila je drugo mesto i vicešampionsku titulu.

Iako mnogo mlađa od ostalih takmičarki, Staša je od samog početka ovog prvenstva pokazala izuzetnu borbenost, ali i smirenost u posebno teškim i napetim mečevima, što je dovelo do toga da takoreći muški brani i napada za svaki poen.

Prekretnica je definitivno bio susret sa nemačkom takmičarkom Heike Albrecht, članicom Bundes lige koja je bila prinuđena da pri rezultatu 5:5 preda meč, kao i duel sa Francuskinjom Marinom Beney koju je porazila na putu ka finalu.

Prvo mesto osvojila je Ruskinja Anastasia Lasitsa, a treće grčka teniserka Vasiliki Kalogeroulou.

Pobednice u kategorije ženskog singla; Foto: European Deaf Tennis Champs 2021

Staša i njen trener Slavko Đurić ističu da je ovogodišnje Evropsko prvenstvo na Kritu okupilo najbolje evropske tenisere, članove selekcija gluvih i pokazalo visok nivo profesionalizma kako od strane organizatora, tako i učesnika koji su se nadmetali za titulu najboljeg u muškom i ženskom singlu i mešovitom dublu.

Naredno Evropsko prvenstvo u tenisu biće održano u Austriji 2024. godine. Pred Stašom, koja je nedavno i u Negotinu osvojila titulu prvaka ovogodišnjeg Teniskog turnira, kao jedina dama, je i Olimpijada za gluve koja će narednog maja biti održana u Brazilu, ali i brojna takmičenja u zemlji.

Mladu teniserku, koja nastupa uz podršku Beosporta i Wilson tima, vodećeg svetskog proizvođača sportske opreme za igre s loptom, trenutno 24. na svetu, očekuje i napredovanje na listi svetskih teniserki u konkurenciji gluvih.