Naslovna Društvo Bonus izlet do Vratnjanskih kapija

Bonus izlet do Vratnjanskih kapija

535
0

Zbog povećanog interesovanja za obilazak Vratnjanskih kapija i Manastira Vratna, Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) organizovaće još jedan dodatni izlet do ove destinacije u četvrtak 19. avgusta, sa popodnevnim polaskom u 16 sati ispred zgrade Pedagoške akademije.

Tokom ovogodišnje manifestacije „Negotinsko leto“ TOON je organizovao više izleta do najzanimljivijih turističkih destinacija u okruženju: Mokranjskih stena, Rogljevačkih i Rajačkih pivnica, Stevanskih livada i Deli Jovana, Šarkamena a minule nedelje zainteresovani su mogli da obiđu prvu i drugu kapiju – Malu i Veliku prerast, vidikovce, kao i Manastir Vratnu iz 14. veka.

Kako je za obilazak spomenika prirode “Prerasti u kanjonu Vratne” koji predstavlja zaštićeno područje prve kategorije od izuzetnog nacionalnog značaja i pod upravom je Javnog preduzeća “Srbija šume” Beograd, vladalo veće interesovanje od očekivanog, iz Turističke organizacije su nas obavestili da će prirediti još jedan, besplatan, bonus izlet.

Zainteresovane posetioce očekuju u četvrtak 19. avgusta 10 do 15 minuta uoči polaska koji je planiran za 16 sati.

Detalj sa izleta; Foto: Vlastimir Simić

Inače, tokom prošle nedelje TOON je radila na sanaciji vremenom dotrajalog mosta na destinaciji Prerasti Vratne. Кako je turistička sezona u jeku, povećano je i interesovanje gostiju za posetu Vratnjanskim kapijama.

U cilju bezbednosti turista urađena je kompletna zamena gazišta mosta koji se nalazi ispod druge kapije, Velike prerasti i vodi ka vidikovcima i trećoj kapiji, Suvoj prerasti.

TOON je obavio i radove na popravljanju signalizacije, a u saradnji sa manastirom Vratna, postavljeni su i putokazi koji upućuju na prilaz do isposnice Svetog Nikodima.

Do kraja manifestacije „Negotinsko leto” Turistička organizacija prirediće još i izlet do prerasti Zamne, 22. avgusta.