Naslovna Politika Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine, Goran Jovanović zamenik predsednika SO Negotin

Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine, Goran Jovanović zamenik predsednika SO Negotin

2230
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su na današnjoj 22. sednici Skupštine opštine Negotin ostavku Merline Selenić, zamenice predsednika opštine. Novi zamenik je Bogdan Gugić, dosadašnji zamenik predsednika SO Negotin.

Sa 28 glasova ZA odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su ostavku koju je Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine podnela na svoju funkciju iz „ličnih razloga“.

Na predlog Vladimira Veličkovića, predsednika opštine Negotin za novog zamenika izabran je Bogdan Gugić, diplomirani hemičar, odbornik SO Negotin u tri mandata, predsednik Saveta Mesne zajednice Prahovo, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine opštine, koji je na tu funkciju predhodno dao ostavku, takođe iz ličnih razloga.

Za Gugića je glasalo 27 od 28 prisutnih odbornika, a njegov izbor podržali su i samostalni odbornici Žika Niculović u ime Vlaške stranke i Dimitrije Lungulović u ime Srpskog pokreta obnove.

Izboru Gugića za zamenika predsednika opštine, predhodio je izbor novog zamenika predsednika Skupštine opštine, budući da je zbog nove funkcije morao da da ostavku na predhodnu. Gugiću je sa novom funkcijom prestao mandat odbornika.

Na predlog 23 od 25 odbornika vladajuće koalicije i stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista za zamenika predsednik SO Negotin izabran je sa, takođe, 27 glasova ZA, Goran Jovanović, diplomirani inženjer elektotehnike za industrijsku energetiku, inače, aktuelni šef odborničke grupe Srpske napredne stranke.