Naslovna Blog

In memoriam: Zlatko Krsmančić (12.02.1966 – 11.09.2018)

0

U Zaječaru je danas posle duge i teške bolesti preminuo Zlatko Krsmančić Zlaja, dugogodišnji golman i rukometni trener.

Zlatko Krsmančić, jedan od najboljih čuvara mreže u našoj zemlji i uspešan rukometni trener, karijeru je započeo decembra 1978. u Rukometnom klubu “Hajduk Veljko” u Negotinu.

Kao mlad i perspektivan golman 1981. stao je na gol prvog tima, da bi tri godine kasnije dobio poziv za pionirsku rukometnu reprezentaciju tadašnje Jugoslavije. Imao je uspešne nastupe, kasnije, kao čuvar mreže i u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji.

U RK “Kristal” u Zaječar, tadašnjeg takmičara Prve lige Jugoslavije, prelazi 1986. godine. U tom timu ostaje do 1989. kada se vraća u Negotin i u RK “Hajduk Veljko” gde igra do 1996.

Naredne dve sezone proveo je u RK Knjaževac, a zatim u RK “Božur” u Gnjilanu. Od karijere igrača oprašta se 2000. kada postaje i trener u Rukometnom klubu Zaječar sa čijom je ženskom ekipom osvojio četiri titule prvaka države, četiri nacionalna kupa.

Bio je i trener muške seniorske ekipe RK Zaječar (2005-2006), trener ORK Bor, RK Majdanpek, trener juniorskog, pa ženskog seniorskog tima i trener golmana u RK Inđija (2013-2014), trener ženskog seniorskog tima RK “Zaječar 1949”…

U kampovima “Rastimo”, a od 2007. svake godine i u kampu “Borsko jezero” uz maksimalni trud buduće šampione učio je rukometu, fer pleju, drugarstvu i životu, kao što je učio i svoje sinove, danas iskusne rukometaše i reprezentativce Marka i Mladena, koji su karijere nastavili u Turskoj i Španiji.

Svojoj prvoj ljubavi, Rukometnom klubu “Hajduk Veljko” vratio se u prošloj sezoni, ambicioznim programom i treninzima u želji da ovom klubu u kojem je i započeo karijeru vrati stari sjaj. Nažalost, u tome ga je bolest sprečila.

Zlatko Krsmančić, legenda srpskog, negotinskog i zaječarskog rukometa biće sahranjen sutra, 12. septembra u 14 časova na gradskom groblju u Negotinu.

Bazar zdravlja okupio veliki broj Negotinaca

0

Prvi Bazar zdravlja u Negotinu okupio je danas na gradskom trgu veliki broj naših sugrađana koji su kontrolisali svoje zdravlje i dobili korisne savete kako da ga sačuvaju.

Briga o zdravlju je najvažniji zadatak svakog pojedinca ali i države koja želi da ima zdravu populaciju i koja novac neće ulagati u lečenje već u prevenciju bolesti.

Prvi Bazar zdravlja, koji je danas na gradskom trgu organizovan u okviru manifestacije “Negotinsko leto”, okupio je stručnjake iz oblasti farmacije i zdravog načina života upravo sa zadatkom da sem kontrole njihovog zdravstvenog stanja, našim sugrađanima stručnjaci daju i korisne savete kako da godine  dodaju životu. Inicijativa za otvaranje Bazara zdravlja potekla je od naše sugrađanke Olivere Marjanović.

„Ja sam po profesiji zdravstveni radnik. Moja porodica je bila na početku zdravstvenog problama, a tiče se telesne težine mog mlađeg sina. On je postigao uspeh savetovanjem sa nutricionistom Milkom Raičević i skinuo je  24 kilograma za šest meseci. To je bio moj motiv da pokrenem Bazar zdravlja i na jednom mestu mojim Negotincima pružim priliku da prekontrolišu svoje zdravlje i dobiju korisne savete kako da ga sačuvaju“, kaže za NG Portal Olivera Marjanović koja je, veli, zadovoljna odzivom Negotinaca  na prvom Bazaru zdravlja koji su pokazali odgovornost prema sebi.

Danas su  naši sugrađani  bili u prilici da provere glikemiju, krvni pritisak, vitaminsko – mineralni status. Finansijski su  Bazar zdravlja podržale apoteke Dr Maks pa je sugrađanima pružena i prilika da u jednoj od farmaceutskih ustanova prekontrolišu gustinu kostiju.

Veliku pažnju privukla je kontrola telesne težine i mišićne mase na posebnim vagama, a sa pažnjom su posetioci Bazara zdravlja saslušali savete Milke Raičević, nutricioniste i osnivača Udruženja „Svi na vagu“.

„Mi smo udruženje, osnovano 2017. godine, koje je apliciralo za Ginisa kao organizacija koja motiviše ljude da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje. Nakon današnje akcije i Negotinci će naći svoje mesto u ovoj knjizi. Ono što je najbitnije je odgovornost za telesnu težinu jer je ona kriva za sve bolesti, kancer, dijabet, srčana i oboljenja  kosti i mišića. U najvećem riziku su ljudi koji ne izlaze iz kuće i koje mi i ne viđamo“, ističe Milka Raičević koja je svojim savetima podstakla mnoge ljude da povedu računa o svoj ishrani, obrocima, kretanju.

„Danas zahvaljujući specijalnim vagama merimo viscelarnu mast koja se ne vidi a koja nam pokazuje da postoji mogućnost da obolite od dijabetesa a uz genetiku pacijenta tačno ću znati koliko ste vi dobro ili zlo sebi uradili pa ste mnogo brže oboleli. Takođe ova vaga tačno zna koliko vama treba kalorija. Ako najmanje treba da unesete 1.300 kalorija znači da vam je toliko potrebno da biste funkcionisali. Sve je u dogovoru sa vašim nutricionistom. Svi koji izgube kilograme na svoju ruku na brzaka ti će, na žalost, kada se vrate normalnoj ishrani, dobiti tri do pet kilograma više. Svi hoćemo da doživimo stotu a da budemo zdravi“, upozorava nutricionista Milka Raičević.

Partner u današnjoj kontroli zdravstvenog stanja naših sugrađana bio je i negotinski Zdravstveni centar a ekipa ove ustanove kontrolisala je Negotincima glikemijski status i krvni pritisak.

Na tezgama prvog Bazara zdravlja našli su se i proizvodi lokalnih proizvođača hrane, kao i proizvodi Manastira Vratna, melemi, med, hidrolati i etirično ulje lavande.

Kusjački moto skup tokom vikenda

0

Moto klub „Lobanje“ iz Negotina, član Moto asocijacije Srbije, domaćin je moto skupa koji će tokom vikenda biti organizovan na kusjačkoj plaži. Sa ovog moto skupa ove godine kreće i 1.136 kilometara dug Turistički moto reli.

Kusjačka plaža, koja je samo par kilometara udaljena od Negotina, omiljeno mesto za odmor Negotinaca u vrelim letnjim danima, biće od petka do nedelje, od 12. do 14. avgusta mesto okupljanja bajkera iz Srbije i regiona, ali i ljubitelja dvotočkaša iz našeg grada koji vole dobru zabavu.

Moto skup će okupiti ovog vikenda bendove iz našeg grada i Srbije na druženju koje će se u nedelju završiti 18. Turističkim moto relijem, koji je od ove godine posvećen Slobodanu Jovanoviću Danetu, dugogodišnjem članu Moto asocijacije Srbije, koji je svojim angažovanjem ostavio pečat na rad asocijacije koja okuplja bajkere Srbije.

„Čast je i zadovoljstvo da baš Negotin i naš Moto klub „Lobanje“, koji je član Moto asocijacije Srbije, bude domaćin početka ovogodišnjeg moto relija. I ove godine bajkeri Srbije, a očekuje se da će ih biti oko stotinak, spojiće rutom dugom 1.136 kilometara istog, zapad i sever Srbije. Početak 18. turističkog memorijalnog Moto relija „Slobodan Jovanović Dane“ je na kusjačkoj plaži 14. avgusta a završetak 20. avgusta u Zrenjaninu. Reliju se mogu priključiti svi zainteresovani bajkeri. Ruta je zanimljiva, ide kroz celu Srbiju, a bajkere u svakom gradu čeka smeštaj i obrok“ kaže za NG Portal Ivica Stingić, predsednik Moto kluba „Lobanje“.

Početak druženja bajkera najavljen je već za petak 12. avgusta otvaranjem Kusjačkog moto skupa i večernjim koncertom na kome će nastupiti bendovi: Rock star, Le Bonens i Denis napast. Subota je rezevisana za bajkerski defile i posetu Vinariji Matalj, za bajkerske igre a veče će biti u znaku  rok koncerta na kome će svirati Red Danger i Empty Minded.

Zatvaranje Kusjačkog moto skupa u organizaciji Moto kluba „ Lobanje“ i početak ovogodišnjeg moto relija u organizaciji Moto asocijacije Srbije biće u nedelju 14. avgusta.

Sve je spremno za prvi Turnir u basketu u Naselju Borska

0

Prvi Turnir u basketu koji u petak i subotu 12. i 13. avgusta organizuje grupa negotinskih zaljubljenika u sport i rekreaciju u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“  okupio je 12 ekipa od 15 do preko 40 godina.

Humanitarni turnir u basketu „3×3 Basket iz bloka“ u negotinskom naselju Borska počeće u petak, 12. avgusta od 17 časova registracijom ekipa, kojih za sada ima 12.

“Očekivali smo najviše osam ekipa s obzirom da je prvi turnir, a ovo je premija za nas. Oduševljeni smo interesovanjem mladih i onih malo starijih koji su se odazvali našim pozivima da učestvuju na ovom humanitarnom turniru. Odlučili smo se za organizaciju “Srbi za Srbe”, zato što je to humanitarna organizacija  i zato što pružaju i podršku i pomoć i nama kao organizatorima, jer mi ovo prvi put organizujemo ali i zato što smatramo da rade dobar posao”,  kaže Ivan Milosavljević Kiri.

Prvi negotinski turnir u basketu okupio je i brojne sponzore, a iako je sportsko-humanitarni projekat organizacije “Srbi za Srbe”, “Trojka iz bloka” zaživeo još 2012. godine, ova misija pvi put gostuje u Negotinu.

“I sam naziv kaže “Trojka iz bloka” pa je i logično da to bude Naselje Borska s obzirom da mi taj teren održavamo, tu se okupljamo, a i želeli smo da na njemu organizujemo neku manifestaciju. Bili su u opticaju mnogi turniri, fudbalu, košarci, ali preovladala je ideja za “Basket iz bloka”. Nameravamo da se ovaj turnir organizuje svake godine, druge nedelje avgusta i nadamo se da ćemo sledeće godine okupiti i ekipe iz drugih gradova”, dodaje Milosavljević.

Ovogodišnji Humanitarni turnir u basketu „3×3 Basket iz bloka“ muzički će obojiti: Milan Janković Čorba, Nikola Đorđević Geri, Mladen Zelić Zekaj i Marko Jovanović Pčela.

„Hvala svim našim sponzorima, a novim poziv da uveličaju našu manifestaciju bilo nagradama, vaučerima, već čime žele“, navodi Milosavljević.

Objavljena rang lista kandidata za popisivače u opštini Negotin

0

Objavljеna je rang lista prijavljеnih kandidata za popisivačе koji su pozvani da 16. i 17. avgusta sa propisanom dokumentacijom dođu u malu salu Skupštine opštine Negotin na testiranje.

Za realizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji će u Srbiji biti sproveden od 1. do 31. oktobra, prijavila su se 187 kandidata sa teritorije opštine Negotin. Na testiranje je pozvano njih 154 koji će 16. i 17. avgusta biti testirani po utvrđenom rasporedu.

Kako navode u Republičkom zavodu za statistiku, Odeljenja u Zaječaru, nakon pregleda dokumentacije koju kandidat dostavi na uvid, na osnovu bodova sa prijave i bodova sa testiranja, pravi se rang lista kandidata koji će biti pozvani na obuku.

Obuke će biti organizovane početkom septembra na nekoliko punktova i trajaće pet radnih dana, a sastoje se od teoretskog i praktičnog dela, kojim će kandidati biti osposobljeni za unos podataka u aplikaciju na laptopu i za rad na terenu koji im bude dodeljen.

„Ove godine će se popis raditi klasičnom metodom „od vrata do vrata“ ali se nadamo da će do sledećeg popisa biti napravljen registar stanovništva, da iz administrativnih izvora radimo sve što nam je potrebno, a ne da idemo od „vrata do vrata“ i na taj način prikupljamo podatke“, kaže Slaviša Ćirić, načelnik Odeljenja za statistiku Republičkog zavoda za statistiku u Zaječaru.

Popisivači su dužni da sa sobom ponеsu i dokumеntaciju, a spisak potrеbnih dokumеnata možе se prеuzеti OVDE.

Obeležena godišnjica pogibije krajinskog junaka Hajduk Veljka Petrovića

0

Na mestu pogibije slavnog hajduka Veljka Petrovića danas su sveštenici Crkvene opštine Negotin održali pomen, a predstavnici lokalne samouprave i Muzeja Krajine položili cveće.

Prošlo je 209 godina otkad je slavni hajduk, braneći svoju Krajinu, izgovorio rečenicu „Glavu dajem Krajinu ne dajem“, koja više od dva veka odzvanja ovim prostorima podsećajući nas na vreme kada je Veljko Petrović hajdukovao protiv Turaka.

Na mestu pogibije i ove godine je održan pomen koji su služili sveštenici Crkvene opštine Negotin u prisustvu Negotinaca i predstavnika lokalne samouprave i kulturnih institucija naše opštine kao i mladi sportisti uspešni košarkaši i odbojkašice našeh grada.

Govoreći o slavnom junaku protonamesnik negotinski Marjan Kerčulj podsetio je na buran i bogat životni put Hajduk Veljka Petrovića koji je do poslednjeg dana branio svoju Krajinu.

„Njegove čuvene reči „Glavu dajem Krajine ne dajem“ jesu možda i vanvremenske. Tada je ta njegova izreka imala značaj za odbranu od najezde Turaka. Mi danas tu izreku takođe koristimo samo što imamo mnogo goreg neprijatelja od Turaka a to je nažalost povećanje mortaliteta, mali natalitet i odlazak i napuštanje ognjišta. Možda i mi treba da se vidimo tom istom Veljkovom rečenicom u tom smsilu da nas bude ovde što više. Jer ako su naši preci mogli da je očuvaju u tadašnjem vremenu puškama, bajonetima i sabljama u borbi krvavi, možemo i mi da se potrudimo, vođeni tom rečenicom,u miru da ovde budemo svoji na svome i ne lutamo po tuđem svetu i ne budemo sluge drugima“, rekao je danas protonamesnik negotinski  Marjan Kerčulj.

Na mesto pogibije slavnog srpskog junaka Prvog srpskog ustanka koji je svojom hrabrošću nadmašio vekove, danas su vence i cveće položili predstavnici lokalne samouprave, Muzeja Krajine koji su i čuvari sećanja na slavnog hajduka, kao i predstavnici rezervnih vojnih starešina.

Bazar zdravlja u Negotinu

0

Sutra će na gradskom trgu biti organizovan prvi Bazar zdravlja u okviru manifestacije “Negotinsko leto”. Negotinci će biti u prilici da provere svoje zdravstveno stanje i dobiju korisne savete.

Foto: Igor Mitrović

U organizaciji apoteka Dr Maks, a pod pokroviteljstvom opštine Negotin u četvrtak 11. avgusta će na gradskom trgu biti organizovan prvi Bazar zdravlja.

Posetioci bazara, na kome će lekari negotinskog Zdravstvenog centra meriti krvni pritisak i glikemijski status, biće u prilici da provere gustinu kostiju, vitaminsko mineralni status zahvaljujući promotivnim pregledima u organizaciji apoteka Dr Maks. Pored pregleda posetiocima Bazara zdravlja biće dostupni i zdravi proizvodi u ishrani, kao i kozmetički preparati.

Gost Bazara zdravlja je Milka Raičević, nutricionista iz organizacije „Svi na vagu“ koja će Negotincima deliti besplatne savete kako da unaprede svoje zdravlje uz nutricionističke konsultacije. Na tezgama će se naći i proizvodi i melemi na bazi meda Manastira Vratna.

Bazar zdravlja biće otvoren sutra u 9 sati na gradskom trgu i trajaće do 14 časova.

209 godina pogibije Hajduk Veljka Petrovića

0

Muzej Krajine će u četvrtak, 11. avgusta obeležiti 209. godišnjicu pogibije Hajduk Veljka Petrovića.

U četvrtak 11. avgusta na mestu pogibije Veljka Petrovića biće služen pomen čime će biti obeležen dan kada je slavni junak, braneći Negotin, poginuo pre 209 godina. Pomen će u 11 sati služiti sveštenici negotinske crkvene opštine.

Sećanje na slavnog junaka čuva organizator događaja, Muzej Krajine,koji će u četvrtak prirediti u spomen na Hajduk Veljka i izložbu “Vojvoda Negotinske nahije”, čiji su autori Vesna Nikolić, Sanja Radosavljević i Ivica Trajković.

Izložba će biti otvorena u 21 čas u Muzeju Hajduk Veljka.

Do 15. avgusta prijave za učešće na “Negotinskoj bućki”

0

Udruženje SUPA organizovaće od 19. do 21. avgusta organizovaće na Kusjaku drugu po redu sportsko – zabavnu manifestaciju “Negotinska bućka”. Prijave su u toku i traju do 15. avgusta.

Pobednici „Negotinske bućke“ 2021.

Takmičarske ekipe zainteresovane za lov na soma bućkom mogu da se prijave najkasnije do 15. avgusta pozivom na telefone: 064/189 66 32 ili 064/5 33 44 66.

Pravila ovog takmičenja podrazumevaju dvočlane ekipe sa obaveznim dozvolama za sportski ribolov, od kojih jedan mora da ima dozvolu za upravljanje motornim čamcem, koji mora da bude registrovan.

Prijavljene ekipe u lov na soma kreću u nedelju 21. avgusta u 6 časova. Vreme predviđeno za lov soma bućkom je šest sati. U 12 sati i 30 minuta počinje merenje ulova, dok je dodela priznanja i nagrada u svim kategorijama najavljena za 14 sati.

“Izvlačenje ribe vrši se isključivo meredovom, a riba mora da se održi u životu da bi se nakon merenja vratila u vodu“, ističu organizatori.

Druga “Negotinska bućka” biće u znaku i takmičenja u spremanju najbolje riblje čorbe za koje se možete prijaviti  do 15. avgusta pozivom na broj 060/66 99 636. Takmičenje će biti organizovano u subotu 20. avgusta od 10 časova.

Druga “Negotinska bućka”, koju že muzički obojiti: Danube Deep Mix/DJ Alex Ivanji, Bada Bing Bing band i KontrAkor acoustic band, inače, počinje u petak, 19. avgusta na kusjačkoj plaži od 17 časova otvaranjem kampa i izvlačenjem parova, ali i takmičenjem u odbojci na pesku i boćanju koje će biti organizovano i u subotu, 20. avgusta.

Broj telefona za prijave za takmičenje u odbojci i boćanju  je 060/00 65 258, takođe, do 15. avgusta.

Organizator ove manifestacije je Udruženje SUPA (Sport, Umetnost, Priroda, Alternativa),  a pokrovitelj Opština Negotin.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja do 14. avgusta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. 

Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija će svakodnevno do 14. avgusta akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Određeni broj patrola snimaće i brzinu kretanja bez zaustavlјanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimlјena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koje je učinilo prekršaj, navode u Upravi saobraćajne policije.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila sprovodi se, inače, u 30 država članica organizacije mrežesaobraćajnih policija Evrope ROADPOL.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije. Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U Sikolu održani 20. “Čučuk Stanini dani”: Nagrade najuspešnijima

U selu Sikole održana je 20. smotra narodnog izvornog stvaralaštva “Čučuk Stanini dani” u spomen na slavnu meštanku ovog sela, Stanu Plještić, životnu saputnicu Hajduk Veljka Petrovića i Georkakisa Nikolaua Olimpiosa, vođe Heterističkog ustanka u Grčkoj.

Meštani Sikola nisu zaboravili svoju Čučuk Stanu, ženu velikog srca koja se zajedno sa Hajduk Veljkom borila protiv Turaka braneći Negotin i u tim borbama zadobila čak četiri rane. Nakon njegove prerane smrti izbegla je i živela u Pančevu, a zatim se udala za grčkog junaka, kapetana Jorgaća kome je rodila troje dece i po drugi put ostala udovica 1821. Umrla je u Atini 1849. godine i dan danas joj se ni za grob ne zna.

Znamenja nema ni u rodnom Sikolu, koje joj je posvetilo manifestaciju sa ciljem da od zaborava otrgnu i ovu srpsku i grčku heroinu, ali i svoje narodne običaje, tradiciju i kulturno nasleđe.

„Ponosni smo na vašu istrajnost u negovanju narodnih običaja, a posebno na naše Sikoljane koji predano neguju sećanje na heroinu, malu Stanu, primer hrabre i odane žene krajinskog junaka Hajduk Veljka, ravne po junaštvu, vernog saputnika u životu i najtežim trenucima“, rekao je otvarajući 20. “Čučuk Stanine dane” Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine.

Ovogodišnju manifestaciju Stani u čast uveličali su čuvari narodne tradicije iz Borskog i Zaječarskog okruga, a pored domaćina, KUD “Čučuk Stana”, nastupili su i članovi kulturno umetničkih društava:  „Branko Olar“ iz Slatine, „Sloga“ iz Vražogrnca „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka, „Izvor Lovci“ iz Lovca kod Jagodine, „Vrelo“ iz Šarkamena, „Radislav Nikčević“ iz Miloševa kod Jagodine, „Leskovo“ iz Leskova i “Đura Jakšić” iz Sumrakovca.

Tradicionalno, priređena su pastirska nadmetanja u disciplinama: bacanje kamena sa ramena, potezanje čobanskog štapa, skok u dalj i gađanje strelom, koje su okupile brojne znatiželjnike. Prisutni su uživali i u tradicionalnom defileu centralnom seoskom ulicom, ali i zajedničkom kolu svih učesnika.

Nije izostao ni izbor najbolje prelje, pa je tu titulu ponela Danica Đorđević iz Slatine. Drugo mesto je osvojio Nikola Vojinović iz Sikole, a treće Vojkan Milošević iz Šarkamena.

Najbolji zdravičar je Milan Jovanović iz KUD “Izvor Lovci“, najbolji instrumentalista Aleksandar Kulić iz KUD “Đura Jakšić”, dok je Jela Marjanović iz KUD „Velimir Markićević“ pobedila u kategoriji solo pesme.

Titulu najizvornijeg folklora poneo je ansambl iz Sumrakovca, drugoplasiran je KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, a treći je KUD „Branko Olar“ iz Slatine. U kategoriji najizvornije nošnje priznanje je pripalo KUD “Čučuk Stana”.

Birala se i najlepša pastirica pa je titulu, vele, zasluženo ponela Anđela Antić iz Sikola, dok su se Suzana Krpetić iz Sumrakovca i Sofija Đurić iz Šarkamena okitile lentama prve i druge pratilje.

Krajinske vinjete

Aleksandar Videnović: Plan je da kao programer zaradim dosta para i...

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2021/2022. godine. Nakon završene Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Aleksandar Videnović je za svoj životni put i dalje obrazovanje izabrao...

Negotinka Iskra Ristović najmlađi učesnik Sajma suvenira i starih zanata

Jedanaestogodišnja Iskra Ristović, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ najmlađi je učesnik negotinskog Sajma suvenira i starih zanata. Iskra je na štandu u centralnom gradskom parku...
error: