Naslovna Kultura Bibliotekari iz tri grada na stručnom seminaru o mobilnoj tehnologiji u Negotinu

Bibliotekari iz tri grada na stručnom seminaru o mobilnoj tehnologiji u Negotinu

423
0

U promotivnoj sali na dečijem odeljenju Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u Negotinu danas je održan stručni akreditovani seminar na temu „Bibliotečke usluge i sadržaji na dlanu – planiranje, razvoj i korišćenje mobilnih tehnologija i aplikacija“.

Predavač je bio dr Bogdan Trifunović, direktor Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku i predsednik Bibliotekarskog društva Srbije, a seminar je pratilo 25 bibliotekara iz Zaječara, Kladova i Negotina, među kojima i direktori biblioteka iz ovih gradova, kao i petoro školskih bibliotekara.

Program je osmišljen da stručnim bibliotečkim radnicima približi temu mobilnih tehnologija i aplikacija, kroz povezivanje teorijskog i praktičnog usavršavanja iz ovih oblasti i primere iz prakse biblioteka Srbije.

Kroz seminar su obrađene teme: planiranje primene mobilnih tehnologija i aplikacija, razvoj mobilnih rešenja i korišćenje mobilnih tehnologija i aplikacija od strane zaposlenih i korisnika biblioteka.

Jedan od mogućih narednih koraka, po rečima predavača dr Trifunovića, predsednika Bibliotekarskog društva Srbije, trebalo bi da bude podsticaj polaznicama seminara da osmisle razvoj sopstvenih aplikacija koje se baziraju na postojećim servisima i uslugama.