Naslovna Društvo Bez vode na višim spratovima stambenih zgrada

Bez vode na višim spratovima stambenih zgrada

1051
0

Stanari na višim spratovima zgrade iznad Biblioteke danima imaju slab pritisak u vodovodnoj mreži ili nemaju vodu uopšte. U JKP “Badnjevo” kažu da je reč o havariji.

Već četiri vikenda stanari iznad trećeg sprata zgrade u ulici JNA, iznad biblioteke, nemaju vodu. Tokom radnih dana, kažu, vode ima koliko za manje potrebe, ali je to apsolutno nedovoljno za održavanje lične i higijene njihovih stambenih prostora.

“Obratili smo se svima kojih smo se setili.  Zvali sve nadležne, kažu te je neki kvar na crpnoj stanici, te kod “Đerdapa”, ali vode, nema pa nema. Za piće i nekako, dovlačimo balone sa javnih česmi, i lift pre neki dan nije radio, ali je problem kada vam je potrebna veća količina vode, da se okupate, operete veš, koristite toalet”, ističu stanari.

Dodaju da račune redovno plaćaju i da zahtevaju da im se bar ispoštuju osnovna prava da vodu koriste, kad je već plaćaju onoliko koliko su je i potrošili.

„Nije problem i da je kvar u pitanju, ali jeste kad redovno izmirujete svoje obaveze da vas šetaju od nadležnog do nadležnog. Ovde imamo porodice sa decom, 43 stana, devet lokala, nije u redu da nemamo informaciju“, dodaju ovi ljudi.

Problem sa vodom u poslednje vreme imaju i stanari na višim spratovima oba negotinska solitera u naselju Borska.

U Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” kažu da je problem havarija na glavnom vodovodnom dotoku sa izvorišta Barbaroš.

“Kvar je lociran  na potesu između Negotina i Samarinovca i ekipe su trenutno na terenu, pa se očekuje da se vodosnabdevanje normalizuje u večernjim satima”, navode nadležni.

Problem je ističu bio i taj što se zbog pucanja glavne vodovodne cevi, dok kvar nije lociran, kod povećanja pritiska voda vraćala ka izvorištu. Zbog toga su, vele, stanari na višim spratovima imali slab pritisak ili su bili bez vodosnabdevanja.

U JKP “Badnjevo” ističu da zbog trenutnih radova stanari na višim spratovima stambenih zgrada u Negotinu nemaju vodu, dok ih oni na nižim imaju sa smanjenim pritiskom.