Naslovna Društvo COVID-19 Bez rada sa strankama u mnogim službama u Negotinu

Bez rada sa strankama u mnogim službama u Negotinu

1557
0

Na osnovu mera utvrđenih Odlukom o uvođenju vanrednog stanja mnoge javne službe u Srbiji obustavile su rad sa strankama.

Policija na svojim šalterima neće primati zahteve za produženje ličnih dokumenata, a sva ona koja su istekla biće važeća do daljeg.

I registracija vozila se obavlja isključivo u ovlašćenim firmama za obavljenje tehničkih pregleda.

Više javno tužilaštvo u Negotinu zahteve za izdavanje potvrda o tome da li se vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom izdavaće samo na osnovu zahteva predatih putem pošte.

Neposredan rad sa strankama obustavila je i Nacionalna služba za zapošljavanje u svim svojim organizacionim jedinicima, pa i u Negotinu. Neće se vršiti prijavljivanje na evidenciju nezaposlenih lica, niti će se evidentirati obavezno lično javljanje tražioca zaposlenja.

“Molimo sve poslodavce koji podnose zahtev za izdavanje / produženje radne dozvole da ga upute elektronskim putem na mejl adrese filijala, u skladu sa obaveštenjem koje se nalazi na veb sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje u odeljku „dokumenti / dozvole za rad“. Takođe molimo sve klijente da koriste alternativne oblike komunikacije – telefon, mejl i drugo. Кontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ www.nsz.gov.rs i na ulaznim vratima svake filijale”, saopštili su nam u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

I Opštinska uprava opštine Negotin donela je odluku da u vreme trajanja vanrednog stanja rad sa strankama obavlja putem elektronske pošte i telefona, osim u izuzetnim slučajevima, gde će rad biti organizovan na osnovu mera prevencije koje je potpisala Vlada Republike Srbije.

“Sve informacije u vezi rada službi Opštinske uprave i organa opštine možete dobiti na telefone 019/544 000, 019/548 335 i 069/8482 785 i elektronskom poštom [email protected]”, kaže načelnik Opštinske uprave opštine Negotin, Zorica Mijušković.