Naslovna Društvo Bez promene u nastavi u Negotinu; srednjoškolci u Kladovu, Zaječaru, Boljevcu i...

Bez promene u nastavi u Negotinu; srednjoškolci u Kladovu, Zaječaru, Boljevcu i Knjaževcu online

1397
0

U 40 opština u Srbiji od ponedeljka, 13. septembra uvodi se kombinovana nastava za sedmake i osmake, a treći, online model za srednjoškolce. Promena u nastavi nema u Negotinu, ali ima u školama u Kladovu, Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu.

Ilustracija, pixabay.com

Po drugom, kombinovanom modelu nastave od 13. septembra u sedmom i osmom razredu nastava će biti organizovana u 40 gradova u Srbiji, među njima i u Kladovu, Zaječaru, Knjaževcu i Boljevcu, dok će za srednjoškolce u ovim opštinama biti organizovana online nastava.

„Prema podacima koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odeljenja i jedna grupa, što je 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 odsto od ukupnog broja škola“, rekli su iz Ministarstava prosvete.

Škole će biti u obavezi da jednom nedeljno obaveštavaju resorno ministarstvo o svojim trenutnim epidemiološkim prilikama, pa će se u skladu sa tim donositi i pojedinačne odluke o modelu rada svake od obrazovnih ustanova u Srbiji.