Naslovna Društvo Bez organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine u Negotinu: Praznično bdenje u Crkvi...

Bez organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine u Negotinu: Praznično bdenje u Crkvi Svete Trojice

585
0

U većini gradova istočne Srbije, osim u Boru, neće biti organizovan doček Pravoslavne nove godine. U negotinskom sabornom hramu večeras praznično bdenje.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru mnogi Negotinci proslaviće u sopstvenom aranžmanu, većinom kod kuće, a neki i u brojnim negotinskim ugostiteljskim objektima.

U Crkvi Svete Trojice večeras će sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog od 23 časa i 30 minuta služiti praznično bdenje, moleban koji se služi na kraju svake godine.

Organizovani doček na trgu Pravoslavne ili Srpske nove godine, kako se ona najčešće naziva, izostaće ne samo u Negotinu, već i u Zaječaru, Majdanpeku, Boljevcu, kao i u Knjaževcu, u kome poslednje večeri 2018. nisu organizovali doček Nove godine već su sredstva za te namene usmerili na kupovinu vozila za bolnicu.

Borani će, za razliku od ostalih, 13. januara Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekati uz koncert Miroslava Ilića, koji će uz pratnju orkestra Miše Mijatovića, od 22 sata nastupiti u hali borskog Sportskog centra, koji za sve posetioce otvara vrata u 20 časova i 30 minuta.

Svima koji Novu godinu slave po julijanskom kalnedaru želimo uspešnu 2019. godinu!