Naslovna Društvo COVID-19 Bez novih slučajeva kovida-19 u opštini Negotin: Izlečena prva pacijentkinja zaražena korona...

Bez novih slučajeva kovida-19 u opštini Negotin: Izlečena prva pacijentkinja zaražena korona virusom

2169
0

Iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru stigli su rezultati 19 analiza građana Negotina na prisustvo korona virusa.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru prosledio je rezultate još 19 testova uzorkovanih u Respiratornoj ambulanti negotinskog Zdravstvenog centra 18. i 19. aprila i svi su negativni.

Do sada je potvrđeno sedam slučajeva kovida-19 kod tri muškarca i četiri žene od 35 do 80 godina starosti, koji žive u Smedovcu, Negotinu, Prahovu i Srbovu.

Nakon kontrolnih briseva, koji su pokazali da je negativna, sa lečenja se vratila sedamdesetjednogodišnja žena iz Smedovca koja je u opštini Negotin i u Borskom okrugu prva osoba zaražena novim korona virusom.

Od početka pandemije do 19. aprila na prisustvo korona virusa testirano je 119 Negotinaca, od kojih 112 osoba nemaju kovid-19.

U Zdravstvenom centru Negotin juče je testirano još šestoro Negotinaca. Njihovi uzorci su u obradi i rezultati se očekuju narednih dana.

Testiranja se nastavljaju u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i prema kriterijumima definicije slučaja.