Naslovna Društvo Bez nastave u nekim negotinskim seoskim školama

Bez nastave u nekim negotinskim seoskim školama

394
0

Zbog snega i smetova od jutros deca iz Malajnice, Šarkamena, Čubre, ali i drugih zaseoka nisu stigla na nastavu, kao ni nastavnici koji bi trebalo da realizuju nastavu u školi u Rajcu.

Osnovna škola “Hajduk Veljko” u Štubiku od jutros realizuje nastavu bez dece iz Malajnice, Šarkamena, zaseoka Zamna, Kmpa Lung, Turije i Popadije.

Ni učenici iz Čubre danas nisu mogli na nastavu u osnovnu školu “Branko Radičević”, jer su snežni smetovi zatvorili put Čubra – Negotin.

Nastavnici iz Negotina jutros nisu mogli put Rajca, jer su putevi u timočkom delu opštine uglavnom teže prohodni.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ već drugi dan nastavu realizuje bez dece iz Vratne i sa Ciganskog groblja, a drugi dan put ovog sela nisu mogli ni prosvetni radnici iz Negotina, jer je put neprohodan. Razredne nastave nema ni u područnim odeljenjima u Vratni i Ciganskom groblju, a od jutros je u matičnoj školi nešto manji broj dece, jer ni svi sokaci u ovom selu nisu očišćeni. Nastavu u ovoj školi realizuju učitelji i predmetni nastavnici koji žive u Jabukovcu.

Deca iz Srbova i nastavnici iz Negotina otišli su jutros na nastavu u osnovnu školu “Stevan Mokranjac” u Kobišnicu, a u školu su otišla i deca iz Vidrovca i Miloševa.