Naslovna Društvo Bez grejanja stanari u Srbe Jovanovića

Bez grejanja stanari u Srbe Jovanovića

103
0

Zbog havarije na toplovodu stanari dela sitema od toplane „Borska“  do lamela u ulici Srbe Jovanovića,  ostali su bez grejanja. Kvar je lociran, a ekipe JKP „Badnjevo“ su na terenu.

Korisnici sistema grejanja u ulici Srbe Jovanovića, ali i u  takozvanim Timogradnjinim lamelama do zgrada u Karapandžinoj ulici od jutros su bez grejanja zbog havarije na sistemu toplovoda.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ kvar su locirale u ulici 12.septembar gde se, kažu nadležni, odmah pristupilo sanaciji ovog problema. Prema prvim informacijama reč je o curenju toplovoda.

U Timogradnjinim lamelama već je počela isporuka toplotne energije, a sukcesivno se pušta grejanje  i u lamelama u ulici Srbe Jovanovića, pa redom do ostalih korisnika na trasi.

Ovaj deo toplovoda, iz kojeg se zagreva oko 300 stanova, u izuzetno je lošem stanju, a da bi se sanirao potrebna su velika sredstva. U svakoj sezoni u tom trase dolazi do čestih kvarova, na čak više desetina mesta.

Nadležni ističu da će danas tokom dana redovno pratiti stanje da bi se video i eventualni gubitak energije na, možda, nekom drugom mestu.