Naslovna Društvo Bez dece iz Negotina na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Bez dece iz Negotina na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu

1970
0

Lokalna samouprava i Sportski savez opštine Negotin saopštili su da deca iz Negotina neće prisustvovati kvalifikacionoj utakmici Srbije i Bugarske zato što im je smanjen obećani broj karata.

Foto: Dragan Veljković

Iako je Fudbalski savez Srbije pozivao sve osnovne škole, škole fudbala i fudbalske klubove koji rade sa decom da organizovano dođu na utakmicu kvalfiikacija za UEFA Evropsko prvenstvo koju orlovi igraju protiv Bugarske na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu u nedelju 19. novembra, deca iz Negotina neće prisustvovati ovom meču.

Kako navode nadležni od obećane 192 ulaznice, od kojih je 180 namenjeno deci, a 12 za njihove pratioce, opštini Negotin je odobreno svega 50.

“Spisak od 180 mališana i 12 pratilaca uredno je poslat Fudbalskom savezu Srbije u predviđenom roku, u sredu 15. novembra. S obzirom da je UEFA 16. novembra, umanjila kaznu Fudbalskom savezu Srbije i dozvolila jednu tribinu od 3.000 mesta, za starije od 14 godina koji su u momentu izrečene mere zabrane već kupili ulaznice, svim gradovima i opštinama koji su učestvovali u ovom projektu, smanjen je broj obećanih ulaznica, a našoj opštini odobreno je samo 50 ulaznica za decu i pratioce. Za Opštinu Negotin i Opštinski fudbalski savez Negotin sva naša deca su ista. Imajući u vidu da ne želimo nikoga da favorizujemo i biramo od 192 samo 50, doneli smo odluku da na fudbalski meč u Leskovac nećemo slati nikoga”, navodi se u saopštenju Opštine Negotin i ovdašnjeg Sportskog saveza.

U lokalnoj samoupravi ističu da će nastojati da omoguće deci i mladima da prisustvuju nekoj od narednih utakmica reprezentacije Srbije.