Naslovna Društvo COVID-19 Bespovratna sredstva do 10.000 evra iz oblasti turizma na teritoriji Donjeg Podunavlja

Bespovratna sredstva do 10.000 evra iz oblasti turizma na teritoriji Donjeg Podunavlja

1746
0

Kako bi se prevazišle ekonomske posledice pandemije kovida-19 u sektoru turizma, u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“  raspisan je konkurs za bespovratnu pomoć.

Na konkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica kovid-19 pandemije u sektoru turizma, vrednog ukupno milion evra, mogu da konkurišu mikro i mali preduzetnici (do 50 zaposlenih) iz oblasti turizma, ali i nosioci kategorizovanog smeštaja i registrovana poljoprivredna gazdinstva iz opština Negotin, Kladovo, Majdanpek, Boljevac, Knjaževac, Sokobanja, Golubac, Veliko Gradište, kao i gradova: Bor, Zaječar, Smederevo i Požarevac.

Sredstva, do 10.000 evra, biće dodeljena za modernizaciju smeštajnih i ugostiteljskih objekata, objekata za degustaciju, info punktova, suvenirnica i drugih turističkih sadržaja, unapređenje bezbednosnih i higijenskih standarda objekata i usluga koje se nude turistima, uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, uvođenje novih prodajnih kanala, promotivne aktivnosti…

Poziv je otvoren od 7. do 21. juna do 17 sati. Info sesije će biti organizovane u petak, 3. jula u 18 sati sati, i u ponedeljak, 6. jula u 13 časova, i mogu se pratiti na fejsbuk stranici projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam” i platformi MS Teams  (Petak , Ponedeljak)

Ovaj konkurs sprovodi se u okviru projekta #EUzaTebe – „EU za kulturno nasleđe i turizam”, usmerenenog na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, u čijem su fokusu Rajačke pivnice (Negotin), Tvrđava Fetislav (Kladovo), gamzigradska Feliks Romuliana (Zaječar) i Narodno pozorište u Beogradu.

Projekat sa 15 miliona evra finansira Evropska unija, sa 1,6 miliona evra nemačko savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).