Naslovna Društvo Besplatni udžbenici za učenike pod posebnim uslovima

Besplatni udžbenici za učenike pod posebnim uslovima

309
0

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru programa nabavke nastavnih sredstava za učenike, polaznike i ustanove i ove godine pod posebnim uslovima obezbeđuje besplatne udžbenike.

Ilustracija, pixabay.com

Da bi učenici ostvarili pravo na besplatne udžbenike, koje i ove godine obezbeđuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru programa nabavke nastavnih sredstava za učenike, polaznike i ustanove, moraju ispuniti određena pravila koje je resorno ministarstvo propisalo.

To pravo imaju učenici iz socijalno-materijalno ugroženih porodica, primaoci novčane socijalne pomoći, a ovu pogodnost mogu ostvariti i učenici koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu, kao i učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji obrazovno-vaspitni rad ostvaruju po individualnom obrazovnom planu i drugi učenici kojima su potrebni prilagođeni udžbenici  kao što je uvećan font, Brajevo pismo ili elektronski format.

Pravo na besplatne udžbenike mogu ostvariti i učenici osnovnih škola koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete, a pohađaju neku od obrazovnih institucija.

Roditelji sva dokumenta, kao i predhodnih godina dostavljaju razrednim starešinama,  a rok je 23. februar.