Naslovna Društvo Besplatni preventivni pregledi u ZC Negotin

Besplatni preventivni pregledi u ZC Negotin

725
0

Zdravstveni centar u Negotinu, kao i više od 100 ustanova u Srbiji, nastavlja sa akcijom preventivnih pregleda, u organizaciji Ministarstva zdravlja u nedelju, 28.januara od 8 do 16 časova.

Svi zainteresovani građani, bez obzira da li imaju ili ne zdravstvenu knjižicu, moći će da u negotinskom Domu zdravlja obave ultrazvuk stomaka, ultrazvuk dojke, kao i laboratorijske analize krvi na tumor markere gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9.

“Tumor marker CEA je opšti tumor marker i ukazuje na prisustvo malignog oboljenja u organizmu. Povećane vrednosti se nalaze kod malignih oboljenja organa za varenje: želudac, jednjak, debelo crevo, kao i kod karcinoma pluća, dojke, jajnika, pankreasa. Tumor marker Ca 19-9 je primarni tumor marker organa za varenje, a povišen je i kod karcinoma pankreasa i žučnih puteva”, navode u Zdravstvenom centru Negotin.

Pacijenti koji su zainteresovani za ove preglede trebalo bi da, u bilo terminu između 8 i 16 časova, dođu u službu Opšte medicine u Domu zdravlja, odakle će biti upućeni na preglede.

“Ukoliko se na ultrazvučnim pregledima uoči neka promena na dojkama biće odmah zakazan pregled, mamografija, u Zdravstvenom centru Kladovo”, ističu u ZC Negotin.

Pored ovih, ukoliko postoje indicije, biće obavljeni i specijalistički pregledi.

U nedelju, 28.januara dežuraju: internisti dr Vidosava Paunović-Barbulović i dr Radiša Stanković, neurolozi dr Gordana Radmanović i Dr Dragan Katalinić, hirurg dr Dragiša Baraganović, ortoped dr Boris Ravanić), pneumoftiziolog dr Slavko Babić, urolog dr Dragan Stanisavljević, ginekolog dr Jevrosima Puslojić, kao i pedijatri dr Milovan Nikolić i dr Nadica Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.