Naslovna Društvo Besplatne radionice web novinarstva, medijske i informacione pismenosti za mlade iz Negotina...

Besplatne radionice web novinarstva, medijske i informacione pismenosti za mlade iz Negotina i Bora

190
0

Web tim “Bor 030” i NG Media pozivaju mlade novinare, studente novinarstva i sve mlade od 15 do 30 godina iz Bora i Negotina zainteresovane da se bave novinarstvom da učestvuju u Školi medijske i informacione pismenosti.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta “Ne laži me čoveče” koji se realizuje kroz program Ziman-ov fond za mlade u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Ekspanzija elektronskih i online medija, kao i društvenih mreža dovela je do promene načina na koji se plasiraju, odnosno primaju informacije. Digitalno doba donelo tu mogućnost da svako ko ima pristup internetu može da iznese bilo kakvu netačnu i neosnovanu informaciju i plasira je u kratkom vremenskom period velikom broju ljudi.

Sa druge strane mediji koji bi trebali biti pouzdani izvori informisanja javnosti često u trci za što viče gladalaca, čitalaca i klikova pribegavaju senzacionalizmu, tabloidnom i kontradiktornom izveštavanju i brzopletom plasiranju neproverenih informacija.

Za sve one koji žele da budu drugačiji Web tim “Bor 030” i NG Media organizuju niz zanimljivih i edukativnih radionica sa ciljem da mladi steknu osnovna znanja iz medijske i informacione pismenosti.

Zainteresovani kandidati iz Negotina i Bora mogu da se prijave preko kontakt forme: