Naslovna Kultura Događaji Beogradski Prirodnjački muzej gostuje u Negotinu

Beogradski Prirodnjački muzej gostuje u Negotinu

288
0

Učenicima gradskih osnovnih škola i zainteresovanim Negotincima Prirodnjački muzej u saradnji sa Muzejom Krajine predstavlja projekat „Suživot sa velikim zverima“.

„Suživot sa velikim zverima“ naziv je projekta koji će Milan Paunović, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu i Aleksandra Savić, viši kustos, već poznata našim sugrađanima po zanimljivim izložbama, predstaviti Negotincima.

Dugogodišnja saradnja dva muzeja, Prirodnjačkog i našeg Muzeja Krajine, donosi pred Negotince po šesti put zanimljivu izložbu i predavanje.

Priliku da se upoznaju sa vrstama velikih zveri i njihovim životom, kroz prezentaciju i izložbu fotografija, imaće učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ gde će autori projekta učenicima osmog razreda, u  četvrtak 26. decembra od 10 sati, govoriti na ovu temu.

Već od 12 sati u Todorčetovom konaku predavanje će biti održano i za učenike osmog razreda Osnovnih škola „ Branko Radičević“ i „Vera Radosavljević“.

Ovu izuzetno zanimljivu postavku Prirodnjačkog muzeja u Beogradu biće u prilici da pogledaju i naši sugrađani istoga dana od 13 sati, ali i da kroz razgovor sa autorima projekta „Suživot sa velikim zverima“ saznaju nešto više o ovim životinjskim vrstama.

Izložba će u Todorčetovom konaku biti otvorena do 26. januara.