Naslovna Društvo Bazenske igre 7. avgusta ponovo u Negotinu

Bazenske igre 7. avgusta ponovo u Negotinu

1205
0

Na radost, naročito starijih generacija, Negotinu se vraćaju Bazenske igre. Prijavljivanje ekipa je u toku i traje do petka, a već u subotu 7. avgusta u igrama na vodi uživaće takmičari od 12 do 16 godina, ali i posetioci.

Foto: Dragan Veljković

Prošlo je 13 godina otkad su se na negotinskom bazenu poslednji put okupili mladi na manifestacija koja je bila obeležje Negotina, Bazenskim igrama. Sa nostalgijom  se ovih dana govori o igrama na vodi koje su godinama okupljale tokom leta Negotince različitog uzrasta, a kojim se ponovo vraćamo nakon više od jedne decenije.

“Na inicijativu Sportskog saveza opštine Negotin i podršku lokalne samouprave ove godine ćemo ponovo organizovati Bazenske igre. Okupićemo decu od 12 do 16 godina koja će se takmičiti u igrama na vodi, iako su starije generacije bile zainteresovane za Bazenske igre. Mi smo odlučili da ove godine animiramo decu baš u ovom uzrastu. Do sada je prijavljeno pet ekipa ali se prijave primaju sve do samog početka programa. Bazenske igre će biti održane u subotu 7. avgusta od 20 sati”, kaže Saša Lukić, jedan od organizatora ovogodišnjih Bazenskih igara.

Većina dece, ističe Lukić, nema predstave o tome šta su Bazenske igre i koja su pravila jer u svom odrastanju nisu ni videla ni doživela ovakav vid  zabave i rekreacije tokom leta.

Bazenske igre nisu novina samo za decu već i za realizatore i organizatore jer su poslednji put organizovane 2008. godine. Kako navode organizatori, igre u vodi neće biti zahtevne jer su takmičari mlađeg uzrasta, pa su prilagođene njima. Ekipe će se takmičiti u košarci, odbojci na vodi, vaterpolu, veslanju, provlačenju i ronjenju.

“Ekipu, čije je učešće na Igrama besplatno, čini šest članova i  moraju da budu mešovite, četiri dečaka i dve devojčice ili tri dečaka i tri devojčice. Sa pripremama sa organizacijom smo počeli još pre tri nedelje jer je briga o bezbednosti dece na prvom mestu a kao takmičari mogu biti  prijavljena i deca neplivači, jer će igre biti organizovano u plićem delu bazene i prilagođene  za neplivače”, ističe Saša Lukić, spasilac na na gradskom bazenu i jedan od organizatora ovogodišnjih Bazenskih igara.

Manifestacija će biti otvorena i besplatna za posetioce, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Za najbolje ekipe  i  posetioce organizator je pripremio nagrade iznenađenja.