Naslovna Društvo Barakude, Tingusi i Delfini najspretniji na Bazenskim igrama

Barakude, Tingusi i Delfini najspretniji na Bazenskim igrama

1122
0

U Negotinu su posle višegodišnje pauze, sinoć priređene Bazenske igre. Iza organizacije ove manifestacije stao je Sportski savez opštine Negotin. Nagrađene ekipe Tingusi, Barakude i Delfini.

Među šest takmičarskih ekipa koje su odmeravale snage u igrama na vodi, u konačnom zbiru, isti broj poena po 15 imale su „Barakude“ i „Tingusi“.

Ove dve ekipe podelile su mesto najboljeg, dok su „Delfini“ imali samo poen manje. „Aligatori“ i „Munje“ sakupili su po deset a „Carevi borci“ osam poena.

Za najbolje tri ekipe, čiji su takmičari po propozicijama bili uzrasta od 12 do 16 godina, organizatori su obezbedili diplome i majice a za sve preostale učesnike zahvalnice.

Uspomenu na ovogodišnje Bazenske igre poneli su i posetioci, učesnici nagradne igre za gledaoce.

Najuspešnije „Barakude“ takmičile su se u sastavu: Sara Milutinović, Mia i Neda Gerginović, Uroš Zečević i Predrag  i Nikola Mihajlović, dok su boje ekipe „Tingusi“ branili: Petra Mihailović, Mila i Mihajlo Trujkić, Mateja Pavlović, Ivan Đorđević i Andrija Milojković.

Za ekipu „Delfini“ nastupali su: Teodora Trkulja, Aleksa Tomić, Vladan Stojanović, Marko Šujeranović, Petar Soleša i Nemanja Milenković.

„Aligatori“ su bili: Anđela i Miljana Mladenović, Helena Stevanović, Miloš Balačikić, Lazar Brsanović i Aleksa Lapadatović, dok su za „Munje“ nastupali: Dunja Pejić, Andrija Draganović, Damjan Dobrić, Filip Marinović, Uroš Ilić i Tomislav Dinić.

Ekipu „Carevi borci“ činili su: Nevena Jaćimović, Petra Lautarević, Vuk Petrović, Zoran Janićijević, Jovan Đorđević i Bogdan Milićević.

„Jako smo zadovoljni i brojem ekipa koje su učestvovale u takmičenju i brojem posetilaca. Tih šest ekipa su se prvi put srele sa ovakvim vidom nadmetanja koje je potpuno iznenađenje za novije generacije. I za nas koji smo se našli u ulozi realizatora i organizatora Igara bio je izazov. Naša očekivanja su, možemo da kažemo, ispunjena. Želeli smo da vidimo reakciju učesnika i publike na Bazenske igre uopšte, kako bismo posle ove promotivne, u narednim godinama organizovali manifestaciju u skladu sa interesovanjem takmičara“, rekao nam je Saša Lukić, jedan od organizatora ovogodišnjih Bazenskih igara.

Podsetimo, prve Bazenske igre održane su pre tačno četiri decenije, 1981. godine. Sa manjim ili većim pauzama, kroz nekoliko ciklusa, predstavljale su značajan deo ponude sportsko-zabavnih aktivnosti mladih u Negotinu.