Naslovna Kultura Balkan blues band: Iz Negotina na Nišville

Balkan blues band: Iz Negotina na Nišville

423
0

„Balkan blues band“ iz Bora po drugi put među Negotincima sa džez programom satkanim od kultnih džez i evergrin kompozicija.

Nakon što su u galeriji Mokranjčeve rodne kuće nedavno „smirivali kišu“ svojim majstorskim bravurama na Svetski dan muzike, „Balkan blues band“ iz Bora nastupio je na centralnom gradskom trgu u okviru Negotinskog leta na zadovoljstvo prisutnih u dupke punim kafićima u centru Negotina, na Petrovdan.

Iako je Bojan Čukić relativno dobro poznat ljubiteljima muzike u Negotinu, njegov „Balkan blues band“ oduševio je za kratko vreme dvaput ljubitelje džeza.

Želeći da ponove tu emociju i kontakt ostvaren na prošlom nastupu, bend našeg proslavljenog džez pijaniste i kompozitora Bojana Čukića, miljenika Negotinaca još od džez obrade Mokranjčeve „Knjigu piše Mula Paša“ ovoga puta opredili su se za program, koji je za zajedničkog imenitelja imao – ljubav.

Svako od ovih umetnika, a predstavili su se u sastavu Zlatko Đorđević, Zoran Pejović, Bojan Čukić, sa vokalima Goranom Stankovićem i Katarinom Jovanović predstavili su svoje omiljene džez i evergrin kompozicije, ali i aranžmane nekih od poznatih starogradskih i narodnih melodija, od kojih je, naravno, Tozovčeva „Iz Krajine lepa Vlajna“ naročito bila posebno zapažena i dočekana aplauzima.

Čukića, koji je ovog februara, zajedno sa Negotincem Dragoljubom Firulovićem i članovima „Balkan blues benda“ bio deo dobro poznate manifestacije u Tuzli, „Nipex Balkan Jazz Party“, ovog avgusta očekuje i nastup na prestižnom internacionalnom džez festivalu Nišville.

Nišville će, inače, od 3. do 12. avgusta ugostiti preko hiljadu izvođača. Nastupiće Gipsy Kings, Kenny Garrett, Lisa Simone, Matt Bianco i mnogi drugi.

Raduje što će deo ovog renomiranog festivala džeza biti i Bojan Čukić, koji sa Zlatkom Đorđevićem nastupa zajedno sa sastavom Duo Moderato, ali i Katarina Jovanović, koja će, doduše sa drugim bendom, ponovo ispisivati stranice Nišvilla.