Naslovna Kultura Balkan blues band: Iz Negotina na Nišville

Balkan blues band: Iz Negotina na Nišville

407
0

„Balkan blues band“ iz Bora po drugi put među Negotincima sa džez programom satkanim od kultnih džez i evergrin kompozicija.

Nakon što su u galeriji Mokranjčeve rodne kuće nedavno „smirivali kišu“ svojim majstorskim bravurama na Svetski dan muzike, „Balkan blues band“ iz Bora nastupio je na centralnom gradskom trgu u okviru Negotinskog leta na zadovoljstvo prisutnih u dupke punim kafićima u centru Negotina, na Petrovdan.

Iako je Bojan Čukić relativno dobro poznat ljubiteljima muzike u Negotinu, njegov „Balkan blues band“ oduševio je za kratko vreme dvaput ljubitelje džeza.

Želeći da ponove tu emociju i kontakt ostvaren na prošlom nastupu, bend našeg proslavljenog džez pijaniste i kompozitora Bojana Čukića, miljenika Negotinaca još od džez obrade Mokranjčeve „Knjigu piše Mula Paša“ ovoga puta opredili su se za program, koji je za zajedničkog imenitelja imao – ljubav.

Svako od ovih umetnika, a predstavili su se u sastavu Zlatko Đorđević, Zoran Pejović, Bojan Čukić, sa vokalima Goranom Stankovićem i Katarinom Jovanović predstavili su svoje omiljene džez i evergrin kompozicije, ali i aranžmane nekih od poznatih starogradskih i narodnih melodija, od kojih je, naravno, Tozovčeva „Iz Krajine lepa Vlajna“ naročito bila posebno zapažena i dočekana aplauzima.

Čukića, koji je ovog februara, zajedno sa Negotincem Dragoljubom Firulovićem i članovima „Balkan blues benda“ bio deo dobro poznate manifestacije u Tuzli, “Nipex Balkan Jazz Party”, ovog avgusta očekuje i nastup na prestižnom internacionalnom džez festivalu Nišville.

Nišville će, inače, od 3. do 12. avgusta ugostiti preko hiljadu izvođača. Nastupiće Gipsy Kings, Kenny Garrett, Lisa Simone, Matt Bianco i mnogi drugi.

Raduje što će deo ovog renomiranog festivala džeza biti i Bojan Čukić, koji sa Zlatkom Đorđevićem nastupa zajedno sa sastavom Duo Moderato, ali i Katarina Jovanović, koja će, doduše sa drugim bendom, ponovo ispisivati stranice Nišvilla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.