Naslovna Društvo Bajkeri i “Mustre” u humanitarnoj akciji „Za Sašin život“

Bajkeri i “Mustre” u humanitarnoj akciji „Za Sašin život“

1926
0

Saša Čejkić, dvadesetrogodišnji mladić iz Negotina vodi tešku bitku sa zloćudnim tumorom na mozgu Za nastavak lečenja novac su za njega danas prikupljali članovi Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova.

Nakon dva epileptična napada Saši Čejkiću je postavljena dijagnoza zloćudnog tumora na mozgu (C71.0 Neoplasma malignum cereberi, lobos et ventriculus excludens). On trenutno prima antidemsku terapiju sa kojom je važno nastaviti dok tumor ne postane operabilan. Za nastavak njegovog lečenja i planiranu operaciju kao i za lekove, specijalističke preglede i putne troškove neophodno je prikupiti novčana sredstva.

„Pijačan je dan i lepo vreme i odlučili smo da organizujemo humanitarnu akciju za pomoć našem mladom sugrađaninu Saši Čejkiću. Odaziv građana je zaista zadivljujući. Oni prepoznaju potrebu da se pomogne ovom mladom čoveku, prepoznaju i naš rad jer znaju da će taj novac koji prikupljamo otići u prave ruke. Zahvalni smo svim našim sugrađanima Negotina i opštine što su tu da zajedno pomognemo našem Negotincu“, kaže Katarina Vojinović, sekretar Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova.

U samom centru  grada humanitarnu pomoć za Sašu Čejkića prikupljale su i članice Udruženja “Mustra”. Na štandu su se našle rukotvorine članica ovog Udruženja, kao i predmeti koje su naši sugrađani donirali u ovoj akciji.

“Udruženje “Mustre” se uvek odazovu humanitarnim akcijama i uvek su tu da pomognu koliko mogu. Nadamo se da će ovaj naš mali doprinos  Saši biti od pomoći. Sve što se proda od proizvoda, koje su naše članice same izradile, ići će u ruke porodice Čejkić. Ovo je početak akcije pomoći ovom našem mladom Negotincu. Akcija će biti nastavljena i dalje. Ispred naše prostorije postavićemo prodajni deo namenjen pomoći Saši Čejkiću”, kaže za NG Portal Sandra Alavuk iz Udruženja “Mustre”.

Većina naših sugrađana, zahvaljujući velikoj akciji u koju su se uključile institucije, privatne firme kao i mediji, zna sa kakvim se problemom suočava porodica Čejkić i da im je novac neophodan kako bi se nastavilo lečenje njihovog sina. Zabeležili smo u susretu sa njima da se ovakvim akcijama uvek odazivaju.

„Negotinci prepoznaju Sašu sa fotografije i čuli su sa kakvim se problemima suočava. Članovi našeg moto kluba još uvek nisu bili u kontaktu sa njim. Nama se za pomoć obratila Sašina majka i mi smo vrlo rado prihvatili i izlazimo u susret koliko je to u našoj mogućnosti. Nakon završetka akcije, koja će biti nastavljena i u centru grada,  novac ćemo predati majci“, kaže za NG Portal Katarina Vojinović i ističe da im se za pomoć u prikupljanju para za lečenje obraća veliki broj ljudi ne samo iz naše opštine već i drugih gradova, pa su tako imali poziv za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje šesnaestogodišnje Nišlijke.

Prahovski bajkeri su u subotu pored kutije, u koju su Negotinci ostavljali novac, postavili igračke i druge upotrebne predmete kako bi humanost sugrađana nagradili simboličnim poklonima.

“Naši članovi su doneli iz svojih kuća igračke za dečake i devojčice. Mnogi od njih ostavljaju novac a igračke su poklanjali deci koja su bila na Zelenoj pijaci sa svojim roditeljima. Vinski podrum „Mirjana“ iz Rogljeva je takođe darodavac u ovoj humanitarnoj akciji i oni nas zapravo prate u mnogim ovakvim akcijama“, kaže Katarina Vojinović.

Akcija pomoći mladom Saši Čejkiću Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova kao i Udruženja “Mustre” nastaviće i dalje jer je u narednom periodu važno sakupiti novac za njegovo dalje lečenje.