Naslovna Hronika Autobus Poljoprivredne škole zbog klizavog kolovoza sleteo sa puta

Autobus Poljoprivredne škole zbog klizavog kolovoza sleteo sa puta

4900
0

Autobus Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ zbog klizavog i vlažnog kolovoza sleteo je jutros sa puta na deonici Bukovo – Negotin.

Školski autobus na deonici Bukovo – Negotin, odmah nakon takozvane lakat krivine, u trenutku dok je polazio po drugu turu učenika, sleteo je jutros oko 7 sati i 30 minuta sa puta.

Reč je u autobusu koji je za decu i zaposlene u Poljoprivrednoj školi doniralo Udruženje „Dijaspora istočne Srbije“.

Kako navodi vozač i očevici put je na toj deonici u trenutku ove saobraćajne nezgode bio veoma klizav. Autobus se kretao propisanom brzinom, ali je zbog vlažnog i klizavog puta proklizao i sleteo da desne strane kolovoza.

Srećom, bio je prazan pa se zaustavio tik uz ivicu, neposredno pre blage padine koja vodi u nekoliko metara dubok jarak.

Sve se desilo nakon što je u školu otišla, po redu vožnje, prva grupa dece i zaposlenih. Autobus se vraćao iz škole po drugu turu đaka, ali do bus stanice nije stigao.

U Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“ ističu da je prava sreća što je autobus bio prazan, ali da ne znaju kolika je pričinjena šteta, dok se autobus ne skloni sa mesta nezgode.

U školi očekuju da uz pomoć mehanizacije sklone vozilo, kako bi mogli da saniraju posledice saobraćajne nezgode.

Za prevoz đaka, ističu, koristi se drugo vozilo, dok se ovaj autobus, marke Skanija, inače proizveden 2003. a korišćen za potrebe gradskog saobraćaja, švajcarskog gradskog saobraćajnog preduzeća u Baden – Vetingenu, ne osposobi za ponovnu vožnju.

Inače, deonica puta ka Bukovu je, u međuvremenu, očišćena, a put je posut rizlom.