Naslovna Ekonomija Asfaltiranje negotinskih ulica: Presvučene prvim slojem Milinkova i Daničićeva, uskoro i Siniše...

Asfaltiranje negotinskih ulica: Presvučene prvim slojem Milinkova i Daničićeva, uskoro i Siniše Stankovića

350
0

Milinkova i Daničićeva ulica presvučene su prvim slojem asfalta, a uskoro će biti asfaltirana i ulica Siniše Stankovića u kojoj su završeni radovi na vodovodnoj mreži.

Milinkova i Daničićeva presvučene prvim slojem asfalta, foto: Opština Negotin

Rekonstrukcija Milinkove i Daničićeve ulice, koja se finansira iz opštinske kase, odnosno sredstvima lokalne samouprave i Ministarstva privrede, privodi se kraju. Ove ulice, u ukupnoj dužini od oko 930 metara, presvučene su prvim od dva sloja asfalta, a radovi su koštali skoro sto miliona dinara.

„Radove u Milinkovoj ulici finansirala je Opština Negotin, koja je iz svog budžeta za ovu namenu izdvojila oko 40 miliona dinara, dok su rekonstrukciju Daničićeve ulice zajednički finansirali Ministarstvo privrede Republike Srbije i lokalna samouprava, a vrednost radova je oko 54 miliona dinara, s tim što je u ovoj ulici bilo i dodatnih radova, odnosno priključenja korisnika na vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, rekao je prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

On je najavio da lokalna samouprava priprema dokumentaciju za rekonstrukciju još nekih od ulica i da će nastaviti saradnju sa Ministarstvom privrede.

Asfalt stigao posle četiri decenije

Uskoro će, budući da su radovi na postavljanju vodovodne mreže završeni, biti asfaltirana i ulica Siniše Stankovića.

Ova ulica će, poput okolnih,  Marka Oreškovića i Starine Novaka, posle četiri decenije dočekati prvi asfalt. Vrednost radova na asfaltiranju ove tri ulice i zameni vodovodne mreže u ulici Siniše Stankovića je oko 43 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.