Naslovna Ekonomija Asfaltiranje negotinskih ulica: Presvučene prvim slojem Milinkova i Daničićeva, uskoro i Siniše...

Asfaltiranje negotinskih ulica: Presvučene prvim slojem Milinkova i Daničićeva, uskoro i Siniše Stankovića

448
0

Milinkova i Daničićeva ulica presvučene su prvim slojem asfalta, a uskoro će biti asfaltirana i ulica Siniše Stankovića u kojoj su završeni radovi na vodovodnoj mreži.

Milinkova i Daničićeva presvučene prvim slojem asfalta, foto: Opština Negotin

Rekonstrukcija Milinkove i Daničićeve ulice, koja se finansira iz opštinske kase, odnosno sredstvima lokalne samouprave i Ministarstva privrede, privodi se kraju. Ove ulice, u ukupnoj dužini od oko 930 metara, presvučene su prvim od dva sloja asfalta, a radovi su koštali skoro sto miliona dinara.

„Radove u Milinkovoj ulici finansirala je Opština Negotin, koja je iz svog budžeta za ovu namenu izdvojila oko 40 miliona dinara, dok su rekonstrukciju Daničićeve ulice zajednički finansirali Ministarstvo privrede Republike Srbije i lokalna samouprava, a vrednost radova je oko 54 miliona dinara, s tim što je u ovoj ulici bilo i dodatnih radova, odnosno priključenja korisnika na vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, rekao je prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

On je najavio da lokalna samouprava priprema dokumentaciju za rekonstrukciju još nekih od ulica i da će nastaviti saradnju sa Ministarstvom privrede.

Asfalt stigao posle četiri decenije

Uskoro će, budući da su radovi na postavljanju vodovodne mreže završeni, biti asfaltirana i ulica Siniše Stankovića.

Ova ulica će, poput okolnih,  Marka Oreškovića i Starine Novaka, posle četiri decenije dočekati prvi asfalt. Vrednost radova na asfaltiranju ove tri ulice i zameni vodovodne mreže u ulici Siniše Stankovića je oko 43 miliona dinara.