Naslovna Ekonomija Asfaltirani putevi u Šarkamenu, Jasenici i Mokranju

Asfaltirani putevi u Šarkamenu, Jasenici i Mokranju

501
0

Ekipe zaječarskog Preduzeća za puteve, Štrabag DOO ovih dana asfaltiraju planirane deonice puteva u krajinskim selima.

U selu Šarkamen putari su asfaltom presvukli 200 metara jedne od ključnih deonica u centru sela, dok je u Jasenici asfaltirano 500 metara jedne od ulica. U lokalnoj samoupravi navode da će tokom ove sezone u još nekim od sela biti intenzivirani radovi na investicionom održavanju puteva.

„Ove godine smo izdvojili oko 70 miliona dinara iz opštinskog budžeta za asfaltiranje i krpljenje udarnih rupa po mesnim zajednicama u opštini Negotin. U Šarkamenu smo asfaltirali 200 metara puta. Vrednost radova je približno dve miliona dinara. U Jasenici smo asfaltirali jednu deonicu u dužini od 500 metara, a vrednost tih radova je oko tri i po miliona dinara”, kaže Merlina Greblić Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin, koja je sa Draganom Mijucićem, vršiocem direktora JKP “Badnjevo” i Daliborem Ranđelovićem, članom Opštinskog veća obišla radove.

U lokalnoj samoupravi navode da planiraju da i narednih godina nastave sa investicionim održavanjem ne samo puteva, već i ključnih objekata u krajinskim selima, a sve u cilju razvoja i unapređenja života meštana.

“Ovo nam znači mnogo. Mi smo relativno blizu grada i nama to nije problem, pogotovu se radi i magistralni put, svako domaćinstvo ima automobil, i brzo stignemo do grada, međutim kada vi kroz selo morate da idete jedan kilometar po blatu, po rupama, onda nam je grad daleko. Onda imamo migracije mladih i prema gradu i prema nekim drugim sredinama. Mi smo pokušali da nam deca ne idu prema asfaltu već da asfalt dovedemo do dece. Naša škola radi još uvek dobro i nadam se da će u budućnosti raditi još bolje”, kaže Obren Nikolić, predsednik Saveta MZ Jasenica.

Radovi na asfaltiranju ključnih deonica po selima nastavljeni su i danas u Mokranju gde se radi 550 metara jedne od tamošnjih ulica, za šta je iz opštinske kase izdvojeno oko četiri miliona dinara. U planu je da se radovi nastave u selu Miloševu, ali i u mesnoj zajednici Badnjevo.