Naslovna Ekonomija Asfaltirane ulice u Jabukovcu, Urovici i Mokranju

Asfaltirane ulice u Jabukovcu, Urovici i Mokranju

637
0

Ekipe “Štrabaga”, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar, završile su radove na asfaltiranju ulica u Jabukovcu i Mokranju, koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, kao i u Urovici u kojoj se radilo po principu “dinar na dinar”.

Radovi na asfaltiranju ulice u Mokranju

Meštani Urovice i lokalna samouprava finansirali su radove na asfaltiranju jedne od deonica u  selu, dužine 580 metara.

Mesna zajednica je inicirala ove radove, a od samih meštana prikupljeno je nešto više od 1,1 milion dinara, koliko je za asfaltiranje, u akciji “Dinar na dinar” dala i opština Negotin.

“Već smo se dogovorili da iduće godine po istom principu uradimo još jednu ulicu”, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin prilikom obilaska radova.

I u Jabukovcu je asfaltirana jedna od ulica, dužine 610 metara. Radovi su koštali tri miliona dinara, a finansirala ih je lokalna samouprava. Meštani ovog sela sami su finansirali radove na asfaltiranju jedne od manjih ulica u selu, dužine od 190 metara.

U Mokranju se asfaltira jedna od deonica u dužini od 520 metara, a radovi koštaju 2,4 miliona dinara i finansira ih opština Negotin.

“Pored radova na državnim saobraćajnicama iduće godine ekipe preduzeća za puteve sprovodiće i radove i na lokalnim putevima i ulicama”,  kaže Veličković.