Naslovna Ekonomija Asfaltirane tri deonice državnog puta ka Jasenici

Asfaltirane tri deonice državnog puta ka Jasenici

326
0

Putari su u okviru predviđenih radova na državnom putu prvog B reda broj 33 kod Jasenice završili asfaltiranje nekoliko deonica, ukupne dužine od 1.150 metara.

Ekipe Preduzeća za puteve Zaječar, ogranka Štrabaga DOO, završile su aslfatiranje tri deonice državnog puta IB 33 ka Jasenici.

Putari su ovih dana radili na potesu između Crne tačke i Jaseničkog mosta gde su asfaltirane tri ključne deonice ovog državnog puta, ukupne dužine od 1.150 metara. U ove deonice ugrađeno je oko 1.100 tona mase, a ukupna vrednost asfaltiranja, sa bankinama i ostalim radovima, iznosi oko 10 miliona dinara.

Radove je finansiralo Javno preduzeće “Putevi Srbije”, nadležno za upravljanje državnim putevima u republici.

Od ostalih državnih puteva u opštini Negotin, “Putevi Srbije” su tokom ove godine finansirali i presvlačenje asfaltom dela puta Radujevac – Prahovo, ukupne dužine 1,1 kilometar, kao i 600 metara duge deonice puta u selu Sikolu.

Putari su asfaltirali i tri kilometra dugu deonicu od raskrsnice puta za Jabukovac do manastira Vratne, u koju je ugrađeno 1.500 tona asfalta. Iako je u pitanju opštinski put, radovi su sa oko 30 miliona dinara finansirani iz republičkog budžeta.

Programom poslovanja za 2018. godinu planirani su radovi na periodičnom održavanju, sanaciji kolovozne konstrukcije deonice Negotin – Korbulovo u dužini od 7,65 kilometara, a oni će, kako nam je rečeno u JP “Putevi Srbije” nakon sprovođenja procedure javne nabavke.