Naslovna Ekonomija Asfaltirane dve deonice glavne ulice u Čubri

Asfaltirane dve deonice glavne ulice u Čubri

760
0

Nakon Dupljana, selo Čubra dobilo je novi asfalt, posle skoro pola veka. Asfaltirane su dve deonice ukupne dužine od kilometar.

Foto: Čedomir Vasić

Ekipe „Štrabaga“ završile su presvlačenje asfaltom dve deonice od po 500 metara u centru Čubre gde je lokalni put bio i najviše oštećen. Novi asfalt, koji je u ovom delu sela, obnovljen posle skoro pola veka, rađen je po prioritetima i na osnovu zahteva Mesne zajednice.

Preostaje i da se rekonstruiše put od Negotina  do ovog sela, a meštani ističu da bi trebalo da se u dogledno vreme asfaltira i kolovoz koji vodi do glavnog puta Negotin – Zaječar kod Karbulova.

Radove, vredne oko šest miliona dinara, finansira lokalna samouprava iz opštinskog budžeta.

Dok traje građevinska sezona, presvlačenje pojedinih delova kolovoza trebalo bi da se završi na planiranim lokacijama i u  Popovici, Plavni, Sikolu, zaseoku Didići u Malajnici, Karbulovu, Jasenici, Dušanovcu, ali i u selima: Rečka, Kobišnica, Bukovče, Mala Kamenica i Mihajlovac.

Za  mestimično popravljanje kolovoza, u šta spada krpljenje udarnih rupa, ali i pojedinih delova kolovoza kao i održavanje trupa puta i putnih objekata opštinskih, odnosno lokalnih puteva na teritoriji opštine Negotin izdvojeno je 76,6 miliona dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, a radovi su na osnovu sprovedene javne nabavke povereni „Štrabagu“  d.o.o. koji je od tri ponuđača imao najpovoljniju ponudu.