Naslovna Društvo Aplikacija “Siuvs mobile” dostupna i građanima opštine Negotin

Aplikacija “Siuvs mobile” dostupna i građanima opštine Negotin

1128
0

I opština Negotin počela je da koristi aplikaciju “Siuvs Mobile” (Sistem za integrisano upravljanje vanrednim situacijama) koja je kreirana u okviru Nacionalnog programa za upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda,

Zahvaljujući ovoj aplikaciji građanima je omogućeno da svakodnevno prate objedinjeni sistem servisnih i informacija o upravljanju rizikom u vanrednim situacijama.

Putem ove aplikacije, Štab za vanredne situacije, informisaće građane o izdatim upozorenjima, aktivnostima koje sprovodi, donetim merama i aktivnostima pre i tokom vanredne situacije, ali i o stanju na putevima, vremenskim (ne)prilikama, izmeni režima saobraćaja, eventualnim kvarovima na elektroenergetskoj, vodovodnoj, kanalizacionoj mreži i drugim za građane važnim informacijama.

Aplikacija se besplatno preuzima na “Google play” prodavnici, a obaveštenja i ostale informacije do krajnjih korisnika stižu čim se prijave da ih primaju za teritoriju opštine Negotin ili drugih koje korisnici žele.

“Najnovija verzija mobilne aplikacije SIUVS omogućava, pored različitih informativnih funkcija, komunikaciju između Štaba za vanredne situacije i svih građana koji preuzmu aplikaciju. Na taj način Štab za vanredne situacije, odnosno ovlašćeno lice, putem SIUVS sistema može da šalje notifikacije na telefone građana o bilo kom vanrednom događaju koji se očekuje ili se dešava na teritoriji opštine i uputstva za ponašanje u takvoj situaciji”, navode u Situacionom centru opštine Negotin.