Naslovna Hronika Apel policije: Ne koristite pirotehnička sredstva

Apel policije: Ne koristite pirotehnička sredstva

221
0

Policijskae uprave u Boru i Zaječaru apeluju na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

U Policijskim upravama u Zaječaru i Boru upozorili su da su zakonom zabranjeni upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj ljudi, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

“Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija”, navodi se u saopštenju.

Upotrebom pirotehnike može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, kao i do požara i eksplozija.

“Vatromet mogu da koriste samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.  Ovlašćena službena lica u Policijskim upravama Bor i Zaječar aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta”, ističu nadležni.