Naslovna Kultura Andreja Milošević, autor likovnog rešenja za vizuelni identitet 53. „Mokranjčevih dana“

Andreja Milošević, autor likovnog rešenja za vizuelni identitet 53. „Mokranjčevih dana“

567
0

Slogan ovogodišnjih “Mokranjčevih dana” je “Osu se nebo zvezdama”, a autor likovnog rešenja za vizuelni identitet festivala Mokranjcu u čast je mladi grafički dizajner iz Negotina, Andreja Milošević.

Likovno rešenje za vizuelni identitet 53. Mokranjčevih dana, mladog autora Andreje Miloševića, sa Mokranjčevim likom predstavljenim kroz sazvežđe zvezda, kao i slogan Festivala „Osu se nebo zvezdama“, po stihu iz Druge rukoveti, savršeno prate čitav koncept ovogodišnjeg festivala, kao i kompletan, bogat i jedinstven opus kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, čije delo slavimo.

“Mokranjac predstavlja zvezdu, u svakom smislu te reči. On je najpoznatiji stanovnik Negotina, zvezda ovog grada i muzičke umetnosti naše zemlje. Mokranjac i njegova muzika, predstavljaju beskrajnost i večnost, baš kao i prepuno, zvezdano nebo koje nadgleda i obasjava čitav grad. Zbog toga sam Mokranjčev lik predstavio kroz konstelaciju, odn. sazvežđe zvezda”, objašnjava Andreja Milošević, grafički dizajner, čiji će diplomski rad ostati zabeležen u analima festivala „Mokranjčevi dani“, koji ove godine Dom kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina organizuje po 53. put.

“Osećam veliku čast što moj diplomski rad predstavlja i zvanično vizuelno rešenje 53. „Mokranjčevih dana”, jednog od najznačajnijih muzičkih festivala u našoj zemlji. Posebno mi je drago što se radi o Negotinu, gradu u kojem sam odrastao i Festivalu uz koji sam odrastao. Ovo je svakako velika motivacija i podstrek za mene kao nekog ko tek započinje svoju karijeru kao grafički dizajner. Ujedno se nadam i nastavku master studija”, kaže mladi Milošević.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“, kao organizator „Mokranjčevih dana“ veliku pažnju posvećuje izboru i pripremi likovnog rešenja za vizuelni identitet s obzirom da je to jedno od najupečatljivijih obeležja po kojima se Festival pamti.