Naslovna Kultura Anđela Antić priredila diplomski koncert u Negotinu

Anđela Antić priredila diplomski koncert u Negotinu

427
0

U sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu diplomski koncert priredila je Negotinka Anđela Antić, sopran uz klavirsku saradnju Danila Petrović. Gost koncerta bila je flautistkinja Sofija Đurđević.

Negotinka Anđela Antić, studentkinja Fakulteta umetnosti u Nišu koja je nedavno na šestom Internacionalnom takmičenju „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici u kategoriji solo pevanja osvojila prvu nagradu, diplomski koncert u Negotinu otpočela je klasičnom operskom literaturom i, uz klavirsku saradnju Danila Perkovića, izvela dela Skarlatija, Vivaldija, Donicetija, Ravela i Rahmanjinova.

U drugom delu koncerta mlada operska diva iz Negotina predstavila se poznatim solo pesmama Milana Prebande i Stanislava Biničkog, za koje kaže da su najbliže njenom senzibilitetu.

 „Prosto mi je sve neopisivo da se vratim tamo gde sam počela i odakle sam krenula. Ovo mi je prvi diplomski ispit baš u Negotinu, trebalo bi i u Nišu i videćemo gde još. Program sam birala u saradnji sa svojom profesorkom na fakultetu Katarinom Simonović Ivanković i moje profesorke u Negotinu Vladicom Perković, zajedničkim snagama.  Najviše mi prijaju domaći kompozitori, imaju više narodnog melosa, vezuju me za moj kraj i Mokranjca, pa mi je to bliže i draže“, kaže za NG Portal Anđela Antić.

Publici u svečanoj sali negotinske Umetničke škole predstavila se i flautistkinja Sofija Đurđević, koja je izvela kaprise za solo flautu nemačkog kompozitora Zigrida Karg – Elerta.

Anđela je srednju muzičku školu završila u Negotinu u klasi profesorke Vladice Perković. Planira da nakon osnovnih upiše i master studije, ali i da aktivno nastupa.

„Nastaviću da se bavim ovim što radim, da napredujem, nadam se i nekom daljem putu posle Niša, možda, neki drugi grad. Na svu sreću imam prilike i da nastupam. U Nišu radimo na operi „Karmen“, tako da nastupamo. Moja profesorka Katarina Simonović Ivanković je dosta ambiciozna tako da imamo česte koncerte i nastupe i jako lepa iskustva nosim sa scene“, dodaje Anđela.